Where Have You Been, Red? | Gitarputeh


Tuesday, April 30, 2013

Where Have You Been, Red?

Assalamualaikum.


Nice warm coffee in the morning

Good morning fellows Malaysian. Oh ada yang bukan Malaysian jugak? Then, good morning to you too. :) First of all aku nak minta maaf sangat sangat sebab dah berapa bulan ni aku tak update. It feels like almost a year. Ha. Tu mesti korang nak tanya kenapa aku menghilang begitu lama? Okay okay lets discuss this.



Actually bukan aku sengaja tinggalkan blog begitu sahaja. But, as a blogger, there are symptoms. Yeah. Certain symptoms yang buatkan blogger rasa nak berhenti berblog. At least for sementara. Ada yang symptom buatkan blogger terus berhenti. Im pretty sure kalau korang ni blogger, korang akan faham maksud aku. Wait. Tak faham? Ya ya. Let me explain la. Haish korang ni.



There were groups of symptoms tau. And sangat familiar. Yet korang tak perasan.


A web that connects the world

Kering Idea

Yang ni symptom bagi aku yang sangat ringan. Sebab dia sangat sementara. Why is that? Sebab, dia cuma kering idea je. Bila ada idea balik, dia akan aktif semula berblogging. And some of blogger just update kat blog yang dia dah kering idea. Jadi jugak satu entry. Muehehe. Ramai lah yang buat. Apa dia? Aku pun buat jugak macam tu? Eh. Mana ada. Ha? Yang entri sebelum sebelum ni? Eh mana ada.. korang silap ni. Ehem.



Tak Ada Internet

Yang ni symptom aku boleh khabarkan nak kata lama tu tak jugak. Nak kata sekejap pun tak jugak. Sebab nya ia depends pada internet. Some of blogger memang ada internet kat rumah. And tiba tiba internet tu tak dapat dilanjutkan penggunaannya for some reason. And some of blogger tunggu free wifi. Especially students. Betul tak wahai ‘korangs’ ? Ececeyh taknak mengaku. Haha. Takpe takpe. Then bila internet dah tak ada, memang lah rasa malas tahap superb nak update new entry. Kan kan kan?


Nobody likes to have no friends

Kemerosotan Kawan Kawan Blogger

Yang ni symptom agak tenat. Why is that? Korang tahu tak, bila dah jadi blogger ni, we have commenters. And readers. And who are them? They are friends. Why? If you guys notice it, they are the one who we adore earlier masa baru baru jadi blogger. Maklumlah. Bila newbie, haruslah kita adore mana mana blog dulu. Then drops comments kat entry entry diorang. Blogger ni sikap dia, bila baca je comment, tiba tiba rasa macam comment tu menarik, dia akan usha blog orang yang comment entry dia tu.



Andai kan lah tiba tiba orang kita adore tu terbaca kat kita punya entry yang laku. Then dia akan suka. Dari situ lah blogger makes friends. And then diorang pun saling comment. Till one of them rasa macam tak nak blogging. Then, rasa nak berblog tu pun macam merundum. This is fact. Not rekaan. It happens to me. Once lah. Dulu. Bukan sekarang. Sekarang ni I cuba nak maintain balik I punya update entry. Eh ter I I pulak. Sorry. Kekeke.



Personal Matters

Yeah. Ni symptom yang critical. Sebab apa? Don’t ask lah. Semua orang pun ada masalah. And when the problems comes, siapa pun lah tak aka nada mood nak update blog. Melainkan kalau korang ada orang lain update kan blog. Like most artist. Kebanyakan mereka, manager yang updatekan. Tiba tiba rasa macam nak hire sorang manager untuk blog lah. Eh.


Its a beautiful night and I wanna share with you

Found Life

Yang ni korang boleh cakap maybe blogger ni akan berhenti blog dan tak akan kembali. Why is that? Sebab sometimes, kat mata orang, life is more beautiful that cannot be express by words. Till nak update rasa malas yang ter amat sangat. Sampai aku nak bagi contoh pun tak tahu nak bagi contoh macamana. Because life is too beautiful. Yes. Life could be beautiful than you could ever imagine.



Trap In Love

Yang ni. Er. Er. Tak payah cerita lah. Orang kalau dah Nampak cinta, sumpah terus blinded. Nak blog pun rasa macam not worth it. Apasal korang point symptom ni kat aku? Mana ada weh. Mana ada. Ehem. Tak Nampak ke aku tengah taip entry sekarang ni? Ya, entry untuk next topic. Eh. Mana ada tipu. Haha.



And so, maybe ada point point lain aku tak cerita kan. Bukan apa. Sebab aku taknak bolot semua point yang ada. Kesian korang yang tengah kering idea tu. And walau apa pun symptom yang mendatang, aku harap korang enjoy aku punya writing. Maybe tak sama macam dulu. Sebab dah lama owh tinggalkan menaip ni. And maybe next time topic lebih best akan ke utara. Anyway, thanks for reading. :)



Sekian



.



1 comment:

SAYANGKU RAIHANA said...

mmg lme kot ko x update blog..hehhe..sampai da terlupa nak menyinggah tapi tetibe terbuke hati nak bce penulisan ko..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...