Troll | Girls Complete Covering Is Never An Option. | Gitarputeh


Saturday, November 17, 2012

Troll | Girls Complete Covering Is Never An Option.

Assalamualaikum.


Rain like it never rain before

Hello peeps. Hows your winter doing? Fine? Bagus. Yeah aku tahu sekarang ni Malaysia ada musim hujan. And I always wondering adakah Malaysia termasuk Negara bermusim. EH. Okay let’s just forget about that. Again dalam hujan, sambil berlepak dengan member member sekolah dulu, kitorang tiba tiba terbukak satu tipik yang menarik. Pasal tudung. And one girl says:


“Aku taknak bertudung sebab aku tak sedia lagi. Persekitaran saya semuanya free-haired. Aku takut aku akan on-off-on-off dengan tudung. And takut orang cakap aku memalukan Islam. By the way, aku taknak lah jadi hipokrit tentang pakai tudung.”


Well well. What do we have here? An opinion. And baru aku perasan yang there is another point kenapa perempuan should or mesti or wajib bertudung. Actually its not about bertudung. But its all about menutup aurat and yeah, ianya adalah perintah dari tuhan kita. Yang maha esa. Yup, Allah. Allah creates us and yet we don’t want to stay by the rules. By the Great rules. What is that suppose to looks like? Kan?


 It feels like fire inside

Well, bagi aku, sepatutnya korang (perempuan) sepatutnya kena faham dulu kenapa korang kena menutup aurat. Contohnya macam budak kecik yang nakal lari sana sini. Mak dia dah pesan jangan lari lari. But still, the kid will go off like crazy. Anddd bila dia dah jatuh tersungkuh, Menangis. Baru lah dia faham kenapa tak boleh main lari lari kat situ. Tu pun kalau dia faham. Well, dah nama pun budak kecik. And us? We are matured human being. Kalau kita faham sesuatu perkara, why shouldn’t we change?


Make sense right? No? Okay okay. Let me tell you guys about some facts kenapa perempuan kena menutup aurat. Mungkin sebelum ni korang hanya pernah dengar sebab nak lindungi diri dari pandangan pandangan yang ehem, nak lindungi diri dari aib, and etc. But, what I will give might be interesting for you guys to check it out. Yang mana perempuan masih tak Nampak kenapa kenapa kenapa dan kenapa perempuan kena sangat tutup aurat.


Kalau setakat bagitahu kan perempuan kena tutup aurat sebab takut dengan pandangan bla bla bla, is just like mak kepada budak terejal cakap “ jangan lari lari, nanti jatuh”. Kenapa? Sebab perempuan sekarang dah bijak. Deorang pandai nak back up diri sendiri. Lagi lagi yang jenis free-haired. They will go like “Eh. Selama ni aku tak pakai tudung, rilex je. Tak ada apa apa threat pun.” Until they got hit by something that really heavy. Yeah petunjuk. Petunjuk is really heavy ya’ll. Sebab tu selalunya petunjuk ni kalau siapa siapa dapat, memang superb ah rasa dia. Not lying.

 Boys eyes can be very freaky

Alrite, lets straight hear what is the big thing about menutup aurat shall we? First of all. Korang yang tak tutup aurat dengan sempurna ni mesti tak faham kenapa tutup aurat dengan sempurna ni really important sebab dapat elakkan korang dari terkena pandangan yang.. ehem.  Let me tell you. Okay ni bukan sahaja untuk korang yang tak bertudung, tapi untuk korang yang pakai tudung tapi masih lagi menampakan anggota korang yang lain such as leher, lengan, ketiak dan susuk tubuh.


Ya. Lagi lagi korang yang pakai shawl. Ingat tak nampak ke leher? Tudung dah labuh dah, tapi dibalut-balut sampai jadi pendek. Whats going on? And tak pakai hand sock untuk dedahkan lengan. One more thing, pakai baju ketat-tak-ketat-jugak-lah sampai orang nampak bentuk tubuh badan. You guys have nooooo ideas what boy’s eyes are made of. Mata lelaki ni boleh aje nampak banjaran beberapa gunung atas highway tau. Ehem.


I bet korang yang macam senarai kat atas ni sebenarnya suka orang tengok bentuk badan korang. Eh. Bukan korang yang tengah baca and jaga korang punya pemakaian. Korang baik. Ya baik. Ehem, but korang yang lagi satu tu. Yang suka tutup aurat tak sempurna tu. Actually kan, cerita dia macam ni, korang yang suka tarik perhatian lelaki, akan buatkan  lelaki tertarik dengan korang.

Men also could be so attractive

And just you know, lelaki yang suka perempuan tak tutup aurat yang sempurna ni sebenarnya. Ehem. Sebenarnya deorang-want-more. How do I know? Oh c’mon. Kalau lelaki yang baik dan jaga akhlaknya, dan baik, dia tak akan tertarik dekat perempuan yang tak tutup aurat dengan sempurna. Infact, rasa geli lagi ada la. Macam penulis blog ni. Ehem.


So, bila lelaki yang jenis tu dah tertarik dengan korang, ofcourse dia akan ‘ayat’ korang. Well, I bet perempuan do love attention. Lagi lagi bila dah kena ngorat. Rasa macam “yeah strike!” nak nak pulak deorang muka macam c’aaron axiz. Ala yang pelakon dari Singapore tu. Then korang pun cair. And then mula lah pancingan step by step. Promise tu lah, promise nil ah. Last last bila dia dah dapat apa yang dia nak, masa tu lah upacara meng’dump’ girlfriend akan berlaku. Before you know it, korang akan rasa sangat menyesal sebab dah kasi deorang segele-gelenye.


Those were reality. Hate the real life? Deal with it. Its everywhere. Jangan cakap “lelaki yang nak sangat tengok kitorang. Hump!” its better to say korang yang tak pandai jaga aurat. So that’s what related to kalau korang tak tutup aurat dengan sempurna, korang akan dapat pandangan ‘ehem’.

 Change your life while you can

Jadi, korang Nampak tak, yang jadi dapat perhatian dari lelaki sebab korang tak tutup aurat dengan sempurna tu akan mewujudkan pandangan yang ehem? Yeah. Once korang dah cair dengan ayat lelaki lepas tu, hidup korang cuma akan jadi macam lebah yang dah dapat madu dari bunga. Yea. Lebah lain akan datang untuk ambil lagi madu dari korang. Apa yang korang perlu cuma tunggu tanpa melakukan apa apa perubahan. Itu yang korang akan dapat for the rest of your life. Getting’ sucked by bees.


Nak berubah tak? Start lah dengan tutup aurat dengan sempurna terus. Bukannya pakai tudung je. Sebab bila korang dah selesa pakai tudung je tanpa tutup aurat dengan sempurna, suatu hari nanti korang akan cakap “ elok je aku pakai tudung macam ni. Tak ada apa apa threat pun.” Ayat cliché kan? Yea. Sama macam ayat perempuan yang dah biasa free-haired. Ingat. Tutup aurat dengan sempurna bukan pilihan. It never be as options.


Terima kasih sudi baca.



Sekian


.


24 comments:

Fida said...

menarik. thnks krn mengingatkan. =)

amy fendi said...

First time baca entry panjang begini sampai habis :) Great!

Nur Arina Aini said...

salam..cikgu :)
heee.. well dulu cikgu always remind ari pasal nihh.. haha. ayat nya..ari ngat lagi yang first time ari pakai tudung..cikgu ckap baguslhaa. tapi jgn pakai tudung yang segera tuhh..haha. tergolak ari.. tp alhamdulillah.. saya cuba merubah jadilebih baik.. your entry inspired me how to be a gud muslimat.. thanks :p

nadaraf said...

setuju sangat.nak tambah sikit, dalam hidup memang ada pilihan selalunya, tapi kalau bab tutup aurat ni memang tak ada pilihan, sebab tutup aura tu adalah tanggungjawab kita sebgai seorang islam. trust me, dalam bab tanggungjawab memang tak ada pilihan, pilihan korang just kenalah bertanggungjawab kan.

A Human Gingy said...

So true. Getting sucks by bees! Nauzubillah. But I like your analogy and example about this topic. It enhances peoples mind :)

Nak share kat fb yer. Minta izin dulu ni :)

.FH. said...

100% AGREED! :D

Mademoiselle♥ said...

nice entry :)

to anybody: kalau kita berubah untuk jadi baik kerana Allah, Allah akan hantar orang-orang yang baik untuk bersama kita. insyaAllah ^_^

yong propaghandi said...

yup...menunggu petunjuk kate mereka.Mungkin selagi rambut tak gugur, tak de putus tngn,putus kaki, mata buta, muka kena simbah asid..tak ada terlibat dengan insiden sampai tinggal nyawa-nyawa ikan, mereka tak rasa ada petunjuk untuk mereka. haih, susah.

Dátiles.Dulces.HafRizah said...

berubah kerana Allah.. insyaallah..Allah tahu niat kita :)

"dengan segala hormatnya
tuan,puan,datok,datin diundang
melawat Blog Rasmi
!Datiles Dulces! HafRizah....
terima kasih =) "
"

nena sepet said...

yup , setuju wth your opinion. btw great ideas you have and also inspirig me go to the right path :)

Shiqin Sunshine said...

yesss berjaya habiskan....huhu....

wanita itu merbahayaaa..."cerita tersalah cinta" huhu

MizahHazeL said...

nice.great.good.

Lutfi Azmi said...

x nk pakai tudung jugak ! x nak ! :majuk

shishi>>shida said...

u done one of ur tgjwb..mengingati sesama muslim..

dRopPuc!noo™ said...

Lelaki-Perempuan both ada tanggungjawab masing2 dalam hal ni..

Perempuan: Cover ur aurah..

Lelaki : Respect women.. tunduk pandangan.. Jaga hati..

SETTLE! :)

Cik Tomorrow said...

hahahak..sangat santai entri ni .. i like ...

Betul , gadis dan wanita dan perempuan , anda sangat berharga ...

Lelaki , jagalah mata , huhu ...scary betullah ....

nitnot said...

yeah. so trueee. but sometimes, aku terkena 'wey takyah ah pakai tudung' peh ni setan jugak kawan macam ni. sepatutnya dorang respect kita yang memang jenis menutup aurat. heh

xsale pos said...

Shabas! satu teguran yang bernas, cuma jika bolih hiduplah dengan cara yang sederhana.

Jangan terlalu kebarat atau pun ketimur! Bak kata orang hidup hanya sekali, bersesuianlah untuk mendapat kebahagiaan didunia dan akhirat!

PrincessAyuni said...

perghhhh...!!! terbaekkk....!

outbond malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

saifudin abu izzudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

cara beli ace maxs said...

sip deh info nya

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

fatin hanisah said...

nice entry ! .well , kte as muslim mmg ptt menutup aurat . lagi2 perempuan . jgn ckp tggu sampai seru . sbb seru tu dah dtg lme dah .. muhasabah diri jap . ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...