How Do Boys Attract Girls. | Gitarputeh


Sunday, September 09, 2012

How Do Boys Attract Girls.


Assalamualaikum.


This is an empty path.


Hello handsome boys and handsome girls. How are you guys doing today? Happy sebab nak naik sem? Yeah. Aku tahu korang sukaaaa sangat belajar and tinggalkan bilik korang yang comel comel tu. Ehem. Well, di pagi ahad yang mulia ni bukan aku nak bernovelisasi kan pasal kegembiraan korang nak naik sem, tapi pasal soalan request dari seorang readers yang bertanyakan soalan;



"Dear abang red, nama saya **** , Saya suka sangat baca blog abang. Sampai setiap post baru abang saya share kat facebook. Nampak tak macamana saya punya huge fan towards you? So, saya harap abang buatkan satu entry on How Boys Attract Girls. Boleh? Boleh lah ye ;)"



Err.. First, don’t call me abang. Call me Mr. Ceh! Haha. Okay joke. Baik adik. Terima kasi kasih soalan yang. Err. Wait. Aku bukan doktot cinta. And why the pencil aku kena jawab soalan tu? Urgh!. Tapi nasib baik adik ni perempuan. Err. Macamana aku tahu? Aku tahu lah sebab nama dia Shikin. Eh.


Cari ilmu biarpun jauh melintasi lurah.


So, daripada aku terus membebel tanpa arah tuju, adik, abang harap entry ni membantu adik. And ingat free ke entry ni main mintak mintak je? Sila pos kan kuih raya. Harap adik terbaca pesanan abang ni. Ehem.


***********


Good Appearance
As you guys know, semua orang pun suka benda benda cantik. Even babies. Tak percaya? Korang try hulur seringgit baru dengan sepuluh ringgit baru. And korang akan nampak baby tu pilih dua dua. Sebab apa? Both money design cantik. Yes. Cantik. Wait. Apa korang kata? Macam duit jutaria? Ohno. Jangan cakap macam tu. Itu kan duit Malaysia. Ada gambar agong lagi. Lain kali watch your manners. Ehem.



Back to the good appearance, kenapa ianya tersangat sangat sangat dan sangat penting? Sebab manusia sentiasa akan bagi first impression depends on your appearance. Cuba bayangkan korang nak buat blind date and yang datang tu seorang yang selekeh and berbau. Nak ke korang teruskan blind date tu? I don't think so. Haha. Maybe korang akan lari sebelum dia cam korang.

Men love to relax.


And ada juga sepsis girls yang setiap kali jupa orang yang baru nak kenal, dia akan usha telinga lelaki tu? Why? Sebab nak tengok lelaki tu pemalas or tak. How? Senang je. Kalau agak agak nampak telinga lelaki tu hitam je, that means lelaki tu sebenarnya pemalas nak jaga kebersihan. Kenapa aku cakap macam tu? Sebab bersihkan telinga sendiri pun pemalas. So guess their next attitude? Teka perangai dia yang lain. Pfft.



So, be a good looking, stay in a good smell and jaga kebersihan.



Take Notes What She Likes
At this point, the topic will be more interesting. So, keep scrolling. Take notes what she likes. Maksud aku kat sini jangan lah directly tanya kat dia apa yang dia suka. Pembendul namanya tu. Some girls love a men get tricky on them. Serius. So how? Simple. Bawa diorang (the girls) pergi window shopping. Actually benda ni nampak macam "urghh.. Window shopping? Tak gentel langsung ah". Tapi sebenarnya tu lah cara girls shopping.



Well, girls selalu akan usha dulu benda dia minat and harganya. Then, next week dia akan pergi balik shopping mall tu and dapatkan apa yang dia usha. But. Korang jangan lah tunggu sampai dia pergi shopping mall tu sendiri. Perhatikan apa yang dia usha. Then, korang pergi lah shopping mall senyap senyap and beli kan dia hadiah. Bagi alasan surprise. It's simple. And akan cair kan hati girls. And buat kan girls tu cakap "macamana you tahu I nak beli yang ini???" .
Understanding men is a need.


Kenapa cara tu senang nak attract girls? It is because, most girls love an understanding men. Girls suka kan lelaki yang memahami apa yang diorang nak. It's true. Aku dah try tanya mak aku. And she admit it is true. Understanding men? Green light.



Be a Good Listener and Commenter
This is the most point yang buat girls rasa sangat comfortable dengan the boyes(boys). A good ear and mouth and tongue. Well, korang sendiri tahu lah yang perempuan ni semuanya hati kaca. Tisu sometimes. Sangat fragile. Rapuh. Kena cucuk sikit dah pecah. Kalau yang hati tisu tu, cucuk sikit terus koyak. And then kena bawa balik kat kilang untuk pemprosesan semula. Which mean, takes taime to mend. Ambil masa sangat lama untuk pulih. Tak caya korang tanya diri korang. Jangan nak "peh-liss" sangat lah kan.



Kaitannya kat sini adalah different people, different world. Setiap karakter ada dunia dia tersendiri. And setiap orang takkan dapat lari dari ujian kat dunia ni. Means, girls also got the test from god. And sometimes, they cannot bear the test. Lemah. Tak mampu nak tanggung ujian yang sangat berat. At this point, girls akan cari 'Si Telinga' untuk mencurahkan kan perasaannya. Which is she will need a really good listener.


Be a good listener.


Bila ini berlaku, ini lah masanya korang kena jadi a really good listener. Jadi seorang pendengar yang sangat baik. Don't make stupid jokes. But give some good advice. Just imagine, perempuan tengah sibuk luahkan kesedihan, and si lelaki berloya buruk. It gross. Really. She will find it the boy is not a good listener. Girls akan lebih suka boys yang pandai bagi nasihat. Bagi deorang, boys yang pandai bagi nasihat sangat matang and ready to take care of any girls he wanted to. And that girl akan rasa sangat heaven kalau si lelaki tu pilih dia. Right girls? Baik korang angguk dari menongkatkan dagu. Ehem.



So, korang boleh nampak tak dari tiga tips yang aku bagi boleh seriously pikat perempuan. How? Cuma satu je keywords yang ada kaitan dengan semua point kat atas. Memahami. Semua point kat atas ada kaitan dengan memahami perasaan perempuan. Like understand how to get along with girls dengan good appearance. Which is faham yang perempuan tak suka dengan lelaki yang selekeh. Number two, understand what she want and really really want. Maksudnya faham apa dihati deorang. Usha barang je tak cukup dher.



And number three is understanding men who can be soft and comfortable to be a friendly teddy bear. Yang maksudnya perempuan akan sangat selesa dengan lelaki yang merupakan pendengar yang baik dan pemberi nasihat yang bagus. Bagi deorang macam teddy bear yang lembut dan gebu untuk dipeluk peluk. just macam. Bukan peluk betul betul. Kan?



So, now you know how I charms my reader? No wonder aku ramai awek. Eh silap. Aku ramai readers. Lalala.



Sebenarnya aku dah 4jam terlepas deadline untuk contest nuffnang. Apa apa hal, hope korang enjoy baca entry kali ni.Terima kasih sudi baca.



Sekian



.






14 comments:

nitnot said...

Bila lelaki bagi nasihat baru lah nampak kemantangan dia. Baru boleh jadi pembimbing on the furure. eh ?

Aku suka dengar lelaki mebebel, don't know why. lalala

zanairin said...

great tips..:)

Fida said...

Agree ! just be understanding. :)

Cik Hujan said...

kredit kat rainys pat!! ahahaha XD

Anonymous said...

Arghh ko tak baik ! Tak nak tlg kol cstemer ! :bunuh :majuk

Za Noh said...

Don't make stupid jokes. ( i like this ) seriously

sayanisaid said...

yes really. i do love A MAN who are really understanding, and a good advisor :)

Ira Humaira said...

Very like to read this :)

Akmar Azmii said...

Hai Red. *wink2mcmbudakppuandukfacetu.

Okay. I've read your entry. Semua yg Red cakap tu betul. tu sume yg ppuan suka/nak. u got the big point, brada! good luck winning one's heart. :)

tricajus said...

so nice this content

Khalilah MNor said...

Ciri-ciri yg di sukai sebenarnya semua dah ada dlm kepala masing2... Taste berbeza. Tapi soal jodoh, kadang-kadang luar dr jangkaan kita... Seriously. I have been there before;)

Salam kenal dr sy mr. red :)

hyemynameisrasyid said...

kearah tips2 anda red.,harap dapat la calon isteri terus nnt., hehe

-Alahai~

lovingmiss said...

saudara :)

Sweet ;) said...

Dear doctor Chenta ..
Ade prob nih. Bla bla..
Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...