Hantu Takut Hantu. | Gitarputeh


Friday, April 13, 2012

Hantu Takut Hantu.

Assalamualaikum.


Hai cik adik comel.


Hello fellow boys and girls. Macam yang korang tahu, entry aku dah makin kurang. Sebenarnya  kalau nak bagi alasan, macam macam alasan aku boleh bagi. The thing is, this is real. Laptop aku rosak. Aku tak boleh nak tipu. And ianya aku tak tahu boleh dikira sebagai alasan or tak. And memang rasa tak selesa sebenarnya nak buat entry kat laptop orang lain atau laptop adik. Atau, buat entry kat cc. Serius tak ada aura.



Minggu minggu sebelum ni, aku enjoy gila online waktu malam. Sebab apa? Sebab aku suka bercerita tentang hantu kat kawan kawan online. And aku paling suka takut kan perempuan. Sebab perempuan lagi senang takut dari lelaki. Muehehehe. And then deorang akan ugut untuk tak nak kawan. Hahaha. Serius best.



Eventhough most of girls love to watch horror movies during nights, deorang tetap akan rasa takut kalau kita bercerita tentang hantu secara online waktu malam. Sebab apa? Sebab most orang akan online chatting bila dia berada seorang diri dalam bilik. Nak nak kalau rumah deorang edkat dengan hutan. Lagi ada umph! Yeah. Situasi dia akan jadi macam nak turun dari katil pun rasa seram. takut tetiba ada tangan menghulur dari bawah katil.



Stay lama sikit tengok apa keluar dari lift ni


Lagi best kalau tengah tengah kita bercerita tentang hantu, then tetiba ada orang ketuk pintu tanpa bagi salam. Komform perempuan tu akan suruh kita berhenti cerita pasal hantu serta merta. Kalau nak cerita betapa syoknya takutkan perempuan, memang banyak lah yang nak ditaip.



But, pernah tak korang terfikir kenapa kita, Malaysian, takut dengan hantu? Anyone? Yeah. Sebab kita, Malaysian, memang dari kecil dah diterapkan untuk takut dengan hantu. How? Dengan berlambaknya filem hantu dari Malaysia.



Walaupun dah banyak kali orang kita cakap, "hantu tu tak ada, yang ada cuma syaitan, jin, iblis, dan seangkatan dengannya". But still, orang kita masih takut. And sebenarnya memang tebukti hantu sebenarnya memang tak ada. Yang ada cuma kes kes kacau bilau dari jin and others tu.



Kami tak hodoh sebenarnya.. sobs.. sobss..


Actually, kita semua dah didedahkan satu fakta, yang dari kecil lagi kita diterapkan. And that is, "manusia adalah makhluk ciptaan Allah paling istimewa". That means, we were worth than those hantu. Or jin. Or what ever it is. Sebab tu dulu, Syaitan memberontak bila Allah cipta manusia (Nabi Adam). Sebab manusia lagi istimewa dari deorang. Tapi still ada antara kita yan takut dengan hantu.



Kalau dengan fakta kita tak boleh lawan perasaan takut jugak, its fine. Find another alternative untuk hilangkan perasaan takut terhadap hantu. Such as bayangkan wajah atau fizikal hantu hantu tu lawak macam dalam komik ujang. Or  comel macam pokemon. I think that will do. And kalau korang still menghadapi situasi situasi yang korang kata berhantu tu, sebenarnya korang boleh solve secara saintifik. Like kalau tiba tiba korang terdengar bunyi tingkap kena ketuk, maybe ranting kayu yang ketuk. And other thng that possible.



Bila buat entry ni kan, baru aku dapat rungkaikan misteri kenapa orang Malaysia suka buat cerita hantu. Bukan sebab dah kering idea. Tapi sebab ianya fun tengok orang lain takut bila tengok cerita hantu. Its Horror. Memang fun. Ekeke. By the way, perempuan penakut tu comel.



Sekian



.


20 comments:

Wadi AR said...

kalo ganas comel tak?

Onitsuka_hana said...

seram la plak gambar tuu

Alieza Dayasari said...

jam menunjukkan kul 1.43 pagi ni.. tokerjut den... ayoooooo

anie said...

seram bila dengar cerita hantu

Cik Nanard said...

baru je smlm mimpi hantu . =.="
da tuu tbgn kul 3 oke . automatic xnk tngok tingkap . wakaka !

Azee Hana said...

alamak..saya takut dengan hantu la...dulu kalau duduk asrama,,selalu rasa seram sejuk walaupun perasaan je kot..hee

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

wuwu =,="
scary >o<

dRopPuc!noo™ said...

Coool.. Sekali sekala cerita hantu ah syok.. tapi lepas dgr cerita2 hantu ni mmg turun sikit level keberanian.. tapi dengar cerita hantu memang x pernah x best! Cerita hantu filem/drama melayu je tak dapat nak terima. tahpape.. =.='

Ok saya x comel sebab suka cerita hantu.. adoii.. (garu2 kepala)

Yuu Hidayu said...

benci. =="

obat kanker prostat said...

hahah..koko bisa seh hantu takut hantu ..:D

Nurr said...

naik darah terkejut tgk gmbr tu. dh la tgh mlm. awww.. ;)

Nor Zilla said...

eeee tak boleh tengok antu, kalu terpandang hantu dlm cite tu mula la kalu bed time satu umah kena on kn lampu..huhu

Red said...

Wadi AR > ganas tak comel :P

Onitsuka_hana > eh mana ada XD

Alieza Dayasari > tu lah namanya waktu puncak :)

anie > belum cerita lagi..

Cik Nanard > then?

Azee Hana > takut hantu? why?

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ > bukan cerita seram pun

Yuu Hidayu > benci lamalama suka.

obat kanker prostat > koko siapa?

Nurr > aww

Nor Zilla > then?

QA's ~ mamapapa said...

kihkihkih!!!saya pn takut hantu..:P org pompuan mmg penakut..ape bleh buat :)jmput follow blog sy kmbli,ye :)

Red said...

QA's ~ mamapapa > kamu comel ;)

Nur Khairiyah Munit said...

nak baca tapi gambar2 hantu tu mengganggu betol =.=" dhee...gila penakut beta nih.hahah :D

Nur Khairiyah Munit said...

oke dah baca.yep selalu jugak kalau teringat hantu tu mesti bayangkan saya tengah tendang hantu tu lepastu hantu tu jatuh tergolek.lepastu dia lari sambil nangis panggil mak.bhahha pastu dah hilang rasa takut tu.. ^^,

fatinmyra Sweet :) said...

Brrr . Comel mcm pokemon eh ?
HAHAHA. eleh , ade jee laki-II yg tkot hantu. kankan ?

Camy Alya said...

adik-adik aku sangat penakut. aku sangat suka takutkan diorang. diorang adalah lelaki. k.

Maithasa Syuhada said...

stuju dgn crita ni... rkyat mlaysia tkut hntu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...