Pre-view | Oley!! | Taktik Video Edisi Da'wah Yang Berkesan. | Gitarputeh


Friday, December 16, 2011

Pre-view | Oley!! | Taktik Video Edisi Da'wah Yang Berkesan.

Assalamualaikum.




Oley!! | Video yang menerangkan hukum Hudud yang patut diterima masyarakat


Hello nine tricking minded boys and nine desires minded girls. How's your day today? Excited sebab terserempak dengan mat Lutfi? Lepas tu ada yang jelous? Takpe takpe. Apa lah sangat ada pada Mat Lutfi tu. Banyak lagi lelaki yang boleh buat korang excited bila korang terserempak. Especially yang baik, pemurah, pendiam, sopan, dan tak banyak cakap. Tuan blog ni misalnya. (Oh!)




Okay. Sebenarnya aku bukan nak cerita kan siapa Mat Lutfi tu. Famous sangat ke dia. Or kenapa girls kena excited kalau terserempak dengan mat Lutfi. Yang Aku nak bagi tahu, ada satu video edisi da'wah yang berjaya disebarkan hanya sebab key words nya, "Ada Mat Lutfi berlakon dalam video tu". Serius. Aku tahu ramai girls yang tergila gila kan maMat Lutfi tu. Sebab tu laju je korang nak tengok video tu, kan?



Aku letak gambar mamat ni demi korang. T.T
 

But its okay. Sebab trick menggunakan seorang yang famous tu boleh bagi 90% chance untuk trigger orang untuk betulkan minded pasal hukum hudud yang patut dilaksanakan di Malaysia. Sebab ofcourse lah korang akan terjah video bila orang promote, "Hey ada Mat Lutfi berlakon dalam video Oley!!. Awww!!" . Cuba kalau orang promote, "Hey. Ada imam berlakon dalam video Oley!!" . Rasanya korang nak tengok tak video tu? Haha. Jangan jawab!




And video ni pun bagus sebenarnya untuk sedarkan masyarakat warung kopi kita untuk sedar yang hukum hudud ni adalah hukum Allah. And why malaysian masih takut dengan hukum hudud ni? Aku nak tulis sebenarnya. But, before that. Aku nak tanya dulu, korang rasa kenapa Malaysian takut sangat dengan hukum Hudud ni? 




Aaaa?




.







23 comments:

Wadi AR said...

gua dgn mamat tu biasa biase je

jelah said...

oley.....nice share

Cik Ladies said...

Sebab diorang cakap HUDUD tu kejam :idea simple as ABC laa, red.

:hoho tak leh terima. Banyak lagi lelaki yang boleh buat korang excited bila korang terserempak. Especially yang baik, pemurah, pendiam, sopan, dan tak banyak cakap. Tuan blog ni misalnya. (Oh!):ohno

HujanMenjerit said...

aaa?? <<< rainys yang buat baru come, red tak payah nak ngade. HOHO

sebab malaysian takut..sebab...sebab.... nanti semua benda jadi strict kan? Bila law dah ikut hukum hudud. padahal hukum Allah. dan ada sebab kenapa patut ada hukum hudud tu. jawapan dia macam dalam video oley tula :geleng. kan? :baby

ok larikk :lari

Alieza Dayasari said...

ermm... thx thx... sejak cuti ni saya mmg suka baca entri org cuti ni...
borink tak buat apa...

anamizu kaito said...

aku dpt imagine cane gaya mat lutfi tu ckp ayat tu..hahaha





luv,
cik ana

Cik MataKuyu said...

yuu la antara org yang laju je bukak bile tgk ade mat lutfi :hoho

si macho said...

:makan ayam goreng cicah sos thai nyum nyum nyum XD <-- ade kene mengene tak XD

Norashiqin Kamaruzaman said...

aaaaaaa?? :apa XD cam kenai jerhh...hohoh...tapi dah mmg dia cumil >< hahhah....baru tergerak nk tgok vdeo tuh...muehehhehe....sbb dah leyh terima kenyataan hudud patut dilaksanakan...igtkan dah tanak bukak vdeo tu tp sbb ade mat lutfi ><

tp bagus lahh vdeo nihh terbaekkk~ =D

Mimi Jazman said...

ok.. bila ada gambar mat luthfi..

automatik org nk tngok..

so..sbnarnya..pengaruh tu pn bleh than pnting utk dakwah ni.. kn??

yet.. bab hukum hudud tu betul sgt.. xtau la knape org yg tlbih pndai suke sgt pertikai hukum Allah yg satu ni..

MaryaYusof said...

Well...tp aku xkenal la sape mat lutfi ni...1st time tgk muke die...bole la...hahaha...
Nice sharing...& nice blog too... I follow~

Gadis Pantai Timur said...

takut sebab lepas ni xleh nak wat benda haram2 tu..haha..diorang takut dengan hukum Allah..Padahal dengan hukum Allah tu lah boleh buat hidup manusia terjamin dunia dan akhirat

*suka video ni sbb mat luthfi ada..walaupun beliau sgt kurus kering,gua tetap suka.bukan mat luthfi yg penting..tapi mesej yang nk disampaikan yg penting..Perjuangkan hukum Hudud!!

Dorky Guy said...

hukum hutut bila nak dilaksanakan plak? hehe

DOMU-KON said...

honestly, as a girl, i love this video cuz a director concerns on how to attract people especially youngster to watch it.. not only mat lufti..ustaz Syed pun memikat hati..huhu

Cik Kamoo said...

bagus video nie...penyampaian yg santai

nitnot said...

aaaaaa ?

nga nga nga . LOL

LintasKoran said...

nice share

Thanks

LintasKoran said...

nice share

Thanks

Ezzanna said...

cara cool nk bg org phm tentang hukum hudud..

jgn lupa follow ek..baru nak berjinak..:)
ezzanna.blogspot.com

Yui Light said...

Mat luthfi tekenal sebab dia buat video yang memang ada mesej yang baik dengan cara penyampaian yang bagus. Sebab tu dia femes. :D

Natakiwi Elda said...

hey cool laa entryy niyh :) ske .. !

grosir pakaian muslim murah said...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

Noah Navas said...

sebenarnya malaysia bukan takut nak melaksanakan hukum hudud, tapi kita tengok gak dari akar umbi. contoh yg mudah, sebuah pokok tak kan ade buah yang segar dan enak2 bila akar nya sendiri tak molek. pikir2 kan la...sesungguhnya hukum allah adalah sempurna dan tak boleh dipertikaikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...