Aku, Budak Kecil, Dan Awek Cun. | Gitarputeh


Wednesday, December 28, 2011

Aku, Budak Kecil, Dan Awek Cun.

Assalamualaikum.


Erm.. Hello?
 

Hello guys. Okay. Aku tahu dah ramai yang tak baca blog aku sebab aku dah lama tak update. Well, kalau nak bagi alasan memang aku boleh je. The thing is. Aku terlalu leka berada di chat room. Yes. Chat room tu menghayalkan. Even though senang gila nak dapat topik dalam chat room. Sebelum korang teruskan membaca, aku nak bagi amaran, entry ni sumpah bosan taw. Ehem.



Disebabkan topik topik yang aku dapat dalam chat room tu dah pun aku share on-the-spot, mood aku nak tulis entry tu hilang mendadak. But its okay. Aku still ada benda nak dishare. Yes. It is quite useful. And this thing, aku baru je belajar tiga hari lepas. Which is masa aku first time buat benda yang aku tak  pernah buat. Weh jangan fikir bukan bukan. Benda yang aku tak pernah buat tu adalah ice skating. Serius. Ice skating je.
 


Well, macamana aku boleh terjebak nak buat kerja gila ni, korang jangan tanya aku. sebabnya korang boleh tanya sendiri pada admin 'bloggers chat room' . Yeah. Tanya admin. Bukan aku taw. Taw taw. Tanya admin. And bla bla bla, makan makan makan, bowling bowling bowling, and makan makan makan, solat, then sampai ke tapak Ice Skating Sunway Pyramid.



Teringat masa kecik kecik pun ada jugak


At first, aku macam entah  nak tak nak je masuk. Sebabnya, aku tahu yang aku will not make it in the park. Kalau korang tengok orang lain baru baru main terus pegang tepi ice park tu untuk belajar merangkak. Tapi aku dipaksa belajar merangkak kat tengah tengah ice tu. cool kan? But its okay. Tapi ada satu benda ni tak leh blah.



Yes kat situ aku fokus kan pada tiga orang. Aku, budak kecil, dan awek cun. Tiga tiga berada dalam jarak kurang 3 meter. Aku punya lah fokus untuk keseimbangan badan. And wallah! Tak jatuh. Tapi bila aku tengok budak kecil tu, dah lah tak reti main. Then asyik jatuh.



Apa best nya, bila dia jatuh, awek cun tu datang tolong dia. Siap ajar macamana nak luncur lagi. Dem. Bila aku jatuh, tak ada siapa tengok and nak ajar aku luncur *sad face* but its kay. Aku bangun balik. Even kali ke empat-lima-enam-tujuh aku jatuh. And yes. Bukan aku sorang je baru main. Aku terpegun sekali lagi bila tengok Yuu meluncur.



Keep going untill your last breath
 

Yes. She did fall. Empat-lima-enam-kali juga. But she's keep on rise up. Bangun pastu buat muka tak bersalah. Katanya, "walau bayak mana pun kita jatuh, kita kena bangun semula" and that phrase menyedarkan aku untuk terus bangkit walaupun tak ada perempuan cun ajar aku meluncur *sad face (Yes. Again!)*



And kenapa phrase tu dapat trigger aku untuk terus meluncur? It is because ia mengingatkan aku pada pesan ayah. Katanya, "Jatuh adalah halangan. Halangan yang menhalang kita untuk lihat apa yang berada dihadapan. Macamana kita nak lihat apa disebalik halangan tu kalau kita tak terus bangkit dan berjalan? It might be a rainbow. Who knows?"



And lastly, walah. Aku end up dengan kena smackdown di 'tilam ice'. Bukan nak kata aku tak reti luncur atas ice. Tapi ianya satu accident. Betul, tak tipu. Sila percaya aku. Ehem. Ianya satu accident. And itu lah. kata orang, take at your own risk. And the best part is, aku masih lagi nampak budak kecil tu still di support oleh awek tu walau jatuh tujuh-lapan-sembilan kali. Dem. Aku cuma dua-tiga-empat kali je kut. tapi awek tu tak ada tolong aku pun :(

 

Sekian



.


20 comments:

si macho said...

haha .padan muka .best kan baring atas tilam ais :3

RedVixen said...

orang yang pro pon mesti time starting camtu gak...
macam kita mula-mula belajar menulis dulu la kan... bukan terus pandai. take years :) keep up!

cintatulip said...

wahh.. nama yuu ada dlm ni.. nama kak n xda.. :tepi

Yuu Hidayu said...

"Jatuh adalah halangan. Halangan yang menhalang kita untuk lihat apa yang berada dihadapan. Macamana kita nak lihat apa disebalik halangan tu kalau kita tak terus bangkit dan berjalan? It might be a rainbow. Who knows?"


:terharu :tq ^^

FYA PELANG! said...

yuu <3 red. kbaii.


** ferrust ! bhaha.

Za said...

hahaha...cmne nk dpt perhatian awek cun,haha.za asa mcm red dh leh je pusing whole court smbil skate tepi za...tipu la x retis..hahaha :D

dRopPuc!noo™ said...

upss.. nampaknya mata red sudah terpaku di bayangan 'perempuan cun'..
x pernah lepas tengok tu... hati tertambat jugak ke..? please say yes.. haha :malu

dRopPuc!noo™ said...

upss.. nampaknya mata red sudah terpaku di bayangan 'perempuan cun'..
x pernah lepas tengok tu... hati tertambat jugak ke..? please say yes.. haha :malu

missa said...

yes, quite a long long tyme. =)

bangun ! bangun !

Alieza Dayasari said...

main ice skating...
susah tak main tu?

Cik Hujan said...

red nak bengkokkan badan amik spek pun tak lepas.:hoho merul kan terer skating, nak gak perempuan cun ajarkan :lari

Mimi Jazman said...

betul tu..

teregt pulak dekat lagu MAHER ZAIN INSHAALLAH tu..

you'll find ur way.. INSYAALLAH..

:)

PeJuAnG CinTa said...

wa... bermotivasi :ohno

Maii said...

Ok tanak mengaku tak reti luncur atas ais hehe

laskar pelangi said...

HAHAHA. dengki dengan budak kecik plak dah. jadi budak balik lah. serius best kan? =D

sangat termotivasi :)

EZAN IDMA said...

hahaha nak jugak awek tolong yek!

CeritaSekupang said...

Aku end up dengan kena smackdown di 'tilam ice'. << paling penting ni...wakakap....ntah dengan sapa la kan kena smackdown tu... :lari

Isma Haneefa said...

hehehe...just chill. kjadian tu brmaksud awk hnya akan 'dipimpin' oleh isteri yg sah satu hri nnti:)

jedi said...

aku pun x reti skating mahupun iceskating...

miSs aMaL said...

haha..jgn pts asa.alaa,nnti bwklah buah hati mlncur skali.konpem ad org tlg pgg lau nk jth.haa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...