Men Without Woman Equal To Chaos. | Gitarputeh


Wednesday, November 16, 2011

Men Without Woman Equal To Chaos.

Assalamualaikum.







Korang perhatikan gambar kat atas ni. See how terrible the life of a men without a women? Teruk, kan? And korang rasa senang ke satu orang perempuan je nak jaga budak budak macam ni? Nak nak zaman sekarang ni. Haha. So, jangan marah kalau suami korang nak pasang lebih dari satu. 



Bukan apa. Just Nak mudah kan kerja korang. See? Lelaki ni baik tau. Korang je yang Asyik salah faham. And ni jugak salah satu point kenapa perempuan tak perlu kerja instead of duduk kat rumah jadi full time housewife. Ok lah. Kalau korang berdegil jugak nak kerja memang tak salah. 



Ok apa. Isteri pertama pergi kerja, kedua masak, yang ketiga pulak jaga anak anak. Tak adalah korang membebel , " Abang ingat senang ke saya nak aturkan semua benda kat rumah? Memasak saya, basuh baju, saya jugak. Jaga anak pun saya!" Tu pun tak nampak kenapa poligami tu membantu. Haish.




By the way, ayah jaga anak anak, nampak comel kan? Hehe.




Sekian



.


36 comments:

Aqmil Lambung said...

aku sokong...

Spanar Buruk said...

seyes laki klau takde pmpuan mmg huru hara hidup..orang kata pmpuan blh hidup tnpa laki tapi laki takkan blh hidup tnpa pmpuan..mmg huru hara la kehidupan..

jaga anak,ada laki seme reti ke?..takdenye..sedangkan ada laki zaman skrg akan hntar anak kat umah pnjaga walaupun time tu diorang cuti dan wife keje..

ada yg dapat laki pndai msak mmg untung bini mereka tu tpi klau dapat laki yg smua mknan nak segera je punah la hidup hbis la duit asyk mkn luar je tak reti msak..

sekian wassalam
Yg benar,
Spanar Buruk..

suka atau tak suka komen ni sila baca ye red..

bLaCk pEarL said...

lma x snggah kat gitar puteh. rndu gak smpai separa lupa nma tuan pnya blog. red kan? hehe...

okeyh. ur entry this time is interesting n simple.

ada ustazah mna tah ckp kat tv ari tue,mmg fitrah sorang laki nak brpoligami n mmg fitrah pmpuan x suka pd poligami.

knyataan nie betoi kan,red?mna ada pmpuan yg snggop share suami dya wlaupon laa suami dya tue x nsem mna pon. kan2? haha...

Red said...

Spanar Buruk > Ok kak. Red baca ..

bLaCk pEarL > Erk... HAHA :P

LemonSusu Skyjuice said...

hidup lelaki mmg messy tanpa pompuan,,tapi xperlu kot sampai nak pasang 3..hahahha XD

Yui Light said...

no comment...kahkahkah xD

fatinizzati said...

ayah jaga anak-anak memang comel :)

si macho said...

har har har .ce teraii suh bapak kau pasang 3 wehhh . :p

Cik MataKuyu said...

cisss. tak setuju!! haha. tak kesah la byk keje ke hape.. tapi, berpoligami tu.. errr.. tak nakk!!! haha

kun kun said...

hehhe..mak nurse..keja x tentu..pagi ada ptg ada malam ada.. lou mak keja petang ayah tolong siapkan smua, dari masak sampai mandikan ktorg..then kul 9 mlm camtu ayah bawak ktorg p hospital amik mak..

reen afny said...

cuba kalau tukar peranan pulak.
wife pergi kerja, husband jadi suri rumah pulak. tu baru chomeyl. haha

fea design said...

huhu.. laki memang x leh hidup tanpa pompuan :D

Cik Ladies said...

Tau pun laki akan huru hara tanpa pompuan. N pompuan pun akan huru hara tanpa laki. Betul tak. Da tau lama daaaa. :tepi

ceritasekupang said...

pergh..sampai tiga...agak2 suami tu keja apa sampai boleh tanggung 3 isteri tu...

Eyka said...

klu u nak kawen lain..u ceraikan i boleh? keh keh keh :P

kbai:P

! Nurida Ardy said...

Eleh..alasan nak kahwin lebih dari 1 , 2 , 3 , 4 la kan??!!banyak cantik idea cmtuh..T_T"

HujanMenjerit said...

anak-anak kat gambar tu menyerupai siapa?
1) nom nom nom : kak gt
2) yang merengek nak ice cream: cl/reynn
3) ada bug dalam bilik: yuu/ily
4) melukis: feeza macho/sape lagi suka buat doodle?

tengah2 tu: bagi dak2 laki bcr la. hihi ^^

red try tengok rancangan poligami by dr fazilah kamsah kalau xsilap.

p/s: pendek entry kali ni. ingatkan ada lagi pas iklan nuff tu. hohoho

najwaMazlan said...

Kira kau nak cakap perempuan kena bagi lelaki berpoligami lahh? mana bolehh. memang lahh lelaki chaos tanpa wanita. sebab wanita makhluk hebadd. xD
wanita memang tak nak dimadukan. (aku pun tak nak!)
tapi hak lelaki, nak berpoligami ke tak. tapi, wanita ada hak nak halang kalau lelaki tuh tak mampu. kalau setakat kerja kerani nak pasang 2-3 jangan harap lahh!:P

syaiful said...

men and women need each other. although they have different opinion,identity and understanding about something,this is not the obstacles for men and women to help each other.

Men and woman should learn to understand each other in every situation,cause of understanding will help the world to remain build in peace.

I hope that the differences between man and woman will not become the way to lead the god family become hard.

That's a cent view from me.

mOoN said...

nak buat entry sal ni jugak ar... nanti ai link ke entry ni ye red sayam

:kejar :nah :nah

Miss Ain said...

Kalau si ayah yg menjaga anak,,memang nmpak sangat comel :D

ekabukanmakcikkau. said...

ha'ah comel kannnn. kalau laki jaga ramai binii hermmm tak comel, serius tak. kau jgn nak rasuah aku kata comel ehhhhh

Sang Pemerhati said...

wawawawa, amboi inchik red, ada hajat nak pasang lebih dari satu lar ni ? muehehehehe, betul3, men without woman, equals to chaos, wahahaha, kudos to the entry

visitme@FaTiN cOrNeR said...

xtau ke lelaki akn jd terrible dan serabut kepala bila ramai isteri. nak2 dpt isteri kaki shopping sorang, kaki melawa sorang, kaku bebel sorang..abisla kena labur duit kat isteri2..

laskar pelangi said...

aiseh! tak nak sokonglah part berpoligami itu bagus. HAHA =D kalau lah madu madu boleh baik. kalau semua nak bermusuh. mmg tak dapat nak agih tugas la wei .. =D


serius comel kalau ayah jaga anak anak :)

wani said...

alahai... 3 je ke? lagi sorang mne??
haha.. nice one~ keep on writing k! ^^

CoOkiE MoNSter said...

nice shot there. suami berpoligami bagi mengurangkan beban isteri? mulianya hati sang suami. tp betulkah??

atau alasan konkrit bagi sang isteri pasrah je dgn poligami.

fikir-fikirkan dan selamat beramal!

^-^ peace yo!

cik hemo hemo said...

sangat comel. red comel. hehe. rimdu red :P

rozeeta rashid said...

ehem ehem. nak berbini ramai kalau mampu tak pe lah. mampu adil, mampu tanggung bini2. =P

ayah tak comel la. mak jugak comel. haha.

ReYnn said...

bhaha yenis , dan dan je..
cumel jugak jadi anak red :hoho


btw,red,adakah entry ini sebenarnya nak kata perlu berpoligami? :ragu

mmg sifat perempuan tak suka poligami sbb sifat perempuan ni dia setia.Mesti sedih gila kot hati bila ada madu..
Tapi, kalau si suami boleh berlaku adil,apa salahnya.. Allah membenarkan poligami tapi ada syaratnya tau.. =)

admin team said...

setuju..!

Naz said...

mmg sangat comel =)
btw red, nice one.. ^0^

DOMU-KON said...

ewah2..nak menyenangkan perempuan konon..aiyayaya... nak akwen banyak nak memudhkn isteri2 tapi xley adil..sush tu..

tapi mostly wife skrg smua nak kerja..anak2,msak n kmas umah bibik punya kerja..ahakz

fatinmyra Sweet :) said...

" L I F E
will be so meaningless without Miss Red " <--- abang cakap !

ngaaa ngaa ngaa :P

♥ Capital N said...

Eh boleh jalan lah kalau nak bini banyak .
HAHA , mana boleh cenggitu bro . hish !

purpl3h0lic said...

tidakkkkkkk T____T
i snggup lakukan ape saje untk u syg :P
but plise no poligami . hhehehek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...