Love Come First In Teenagers Mind When It Comes To "Miss Someone" Topic. | Gitarputeh


Wednesday, September 07, 2011

Love Come First In Teenagers Mind When It Comes To "Miss Someone" Topic.

Assalamualaikum.




Hello girls lover and boys lover sekalian. Okay cuti dah habis, and dah sampai masa untuk kembali ke schedule asal. Yeah yeah, aku tahu. Korang mesti banyak merungut kan? Nak nak yang bekerja. Yang student degree tak payah cakap ah. Maklum lah. Dah sedap cuti Summer sampai empat bulan kan? Tak payah tipu. Banyak dah korang post kat tweeter.


Yeah aku tahu. And yang paling tak boleh blah, diorang yang sambung belajar kat perantauan. Mesti ada yang nak post, "I miss my boy" kat fb. Tak pun, "Saya rasa saya rindu awak lah pakcik!". Bukan yang perempuan je. Lelaki pun lebih kurang je. Tapi advance sikit. Tak cukup kat satu perempuan diorang cakap rindu. Cam haram. Eh aku tak. Aku setia. Ehem.


Bila rindu, automatik korang teringat kat someone yang selalu buat korang happy dan tersengeh sepanjang hari, kan? And siapa yang bertuah korang kenangkan tu? Haha. And berapa ramai yang kenangkan parents bila aku tanya soalan macam ni?


Oh yeah. Aku tahu, korang lebih suka kenangkan seseorang yang tak bela korang dari kecik and sanggup bekerja separuh mati semata mata untuk cari duit bagi korang makan and support korang belajar dari kecik sampai besar panjang. Yes. Memang ramai akan cakap rindu dua-dua. Tapi siapa muncul dulu?
True story.


Sekian


.


43 comments:

alepridz said...

damn!! aku taknak masa berlalu begitu cepat... tolong la... aku taknak pergi kelas....

DAH CUTI 4 BULAN SYOKKKK WOOOOOOOO!!!!

arghhhhhhhhhh!!!!

damn! seriusly damn...

(**aku akan rindu mak aku ok...)

syAzAnA said...

memang true story.

syaz rindu dua2. fair kan? hehe


#15 Wordless Wednesday!

Red said...

alepridz > anak yang bagus :)

syAzAnA > mana boleh dua u=dua muncul serentak

*rainyscream* said...

saya holiday lagi~~ ehehee :p

Red said...

*rainyscream* > dem. haha. tak jeles. tak jeles... T.T

Miss A said...

ngehehe,sye rindu ape kt parents sye.ermm erm sme lah,rindu jgak kt si dia. ehem <3

*rainyscream* said...

emm.seronok jugak jeleskan org nak pi belajar nih..ahahaha
saya baru abis..nanti convo.peace! ehehehe

Tasha said...

hehe,rindu rinduan la pulak...

jgn lupa mak bapak sudah...

Red said...

Miss A > haha. who's comes first?

*rainyscream* > cis. mana ada jeles. tak jeles.. lah.. T.T

Tasha > mesti laa

senyumSOYA said...

terindu kat anak sedare yang jaoh disana..hhhehe..

owh...xmou start kelas wlpun ni tahun akhir..
huk3~

nur aisya humaira said...

da nme remaja kan red...darah muda,bunga2 cinta mekar time remaja laa kan...ble da menginjak ke usia dewasa, cinta2 ni da makin kurg...priority lebih pada mak ayah da...family first...:)

Spanar Buruk said...

selamat hari raya ditujukan kepada mak ayah,adik,kak ngah,abang long di kampung..maafkan adik krana tak dpt blik raya dgn kamu semua tahun ni..

tak lupa kepada yg tersayang,BLA BLA BLA yg berada di BLA BLA BLA dgn ucapan tengah buat pe tu sayang..

klau ada ucapan utk mak abah,msti terselit ucapan utk tersayang..tak boleh miss wooo..

biasa la org tgah brcinta,mana boleh lupa..

Red said...

senyumSOYA > sama lah T.T

nur aisya humaira > yeap.

Spanar Buruk > kan?

pkpahang said...

tapi kalo kita tengok skang ni kan red mmg reality nya mcm tu kan....mereka lebih rindu kan awek/pakwe dari parents ...

Phat said...

tapi kalo kita tengok skang ni kan red mmg reality nya mcm tu kan....mereka lebih rindu kan awek/pakwe dari parents ...

Red said...

Phat > yeap.. aku harap aku berjaya menegur :')

reenapple said...

errr.... betul juagk... mals nak balik U.. hahha
still miss family sebab takde pakwe hahaha

Red said...

reenapple > padan muka XD

Dorky Guy said...

lover? apa tu?

An Najwa said...

adoi sepanjang 4 bulan cuti ni, tido sehari 9 jam (lama gile) start sem sehari kene tido 4 jam je..xbest2!

comel tgk katon tu teringat lak cite hantu bonceng. ehem! da tgk lm?

Red said...

Dorky Guy > Haha.

An Najwa > Dah.

Wadi AR said...

gua tak kenal lover

Red said...

Wadi AR > lover tu sapa? hahaha.

miszfazierra said...

terasa lah jugak . haha . naseb baik dah takde pkwe .

Red said...

miszfazierra > kan? hahaa. degil.. :P

dill said...

wajib rindu mak!

dill.

ceritasekupang said...

aku rindu mak aku .... :tlg

mOoN said...

bila dekat dengan family,, moon rindukan husband.. bila dekat dengan husband,, moon rindukan family... sebab bila dekat dengan salah satu antara mereka means moon jauh dengan salah satu daripada mereka... i think it's a fair feeling... :)

Solihin Zubir said...

ok, fine! terasa giler! huhu..

call awek hari2, boleh.. nk call mak sminggu skali pun berat..

dulu laaa... skang dh insaf.. ;-p

noraimidiyananorazmi said...

sye pn rndu kat org yg slalu bg nsiht ble sy ad msalh.ble sye dpressed.snggp kutuk sy kat blog d.tp skarg d da smbong.da ade kwan baru kott.hee.

*for sure i missed my parents frst.=)

si macho said...

walid ade kt umah =)





















lg ? rindu sape ek





sape






sape





grrr
















rindu ko je lahh , da ko asik tade kt bcr :hoho :lari larikk

Red said...

dill > :)

ceritasekupang > balik lah rumah :nono

mOoN > moon masih remaja :angguk

Solihin Zubir > woha. boleh percaya ke taubat ni? haha

Red said...

noraimidiyananorazmi > siapa tu? haha.

si macho > bussy bro..

ekabukanmakcikkau. said...

yelahh kau sorang je yang baik hensengg seperti fahrin ahmad oups oups .

Aina Shafiqah Shaidi said...

ok sy miss bila awak tak hupdate belog. HAHAHAHAHA !lama kott tunggu :) so tahiniah :p

Aina Shafiqah Shaidi said...

*tahniah . tping error . ;D

jaja said...

yeah rindu jugekk tapi mama xbagi balik umah :'(

Red said...

ekabukanmakcikkau > tak payah perli aku doh.. XD

Aina Shafiqah Shaidi > cam ta caye jee.. haha XD

jaja > hah??!! awat??!!

Anonymous said...

cara kau tulis entry macam Mr K doh. apasal ?

cik zila said...

skang naik sem, kna jadi senior pula pd bdk junior..

normal kot utk bdk pendiam slalu kna label sombong.. :(

CiK AuTuMn said...

cik autumn x tau nak kata rindu kat spa dulu..
nak rndu kat mama abah dlu kaa..
kaa nak rndu kat owg yg cik autumn syg...
sbbnya..
cik autumn x pnah jauh lngsong dr fmily..
hehhe...

Nur_iman_hanna said...

hurm..
bg sy
my mum is everything 4 me..
after allah n rasullullah saw.. ^_^

♥ Capital N said...

#menyelit even entry nih dah lama . Hew Hew .
Kite rindu mak jee , kite takde pakwe . Heheh .
Yelah , orang zaman sekarang memang camtu . Hm .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...