Don't F*** People To Expect That We Could Get A Good Treat From Them. | Gitarputeh


Wednesday, August 03, 2011

Don't F*** People To Expect That We Could Get A Good Treat From Them.

Assalamualaikum.



 

Korang nak yang baik dari orang lain, tapi korang mengumpat belakang diorang.? It is SO WRONG. Kenapa tak layan elok elok, then tegur dengan cara psikologi untuk positifkan mindset diorang terhadap korang.? Korang expect others akan berubah jadi yang macam korang harapkan. Tapi dengan cara korang kutuk diorang. Seriusly.?





Terima kasih sudi baca.





Sekian





.


80 comments:

Etong said...

nice!

Red said...

Etong :

kan.?

alepridz said...

_|_


dont try this at home.... tidak bgus untuk kesihatan... lagi2 pada bulan puasa ni... ish ish ish...

Red said...

alep :

bukan aku buat.. isk isk isk..

~ pEJuAnG CiNtA ~ said...

:lalu

Naz said...

setuju dgn pendapat red..

kutuk belakang tambah dosa, tp klu berpesan2 untuk kebaikan, ada manfaatnya

^_^

Jejaka Terhangat said...

ramai yg kata, "aku boleh terima kalau terguran tu secara baik", tp hakikatnya, tegur depan2 pon ramai org yg susah nak terima..sbb tu skrg ni perlu sarcastic..terbaek..!!

Red said...

Pejuang cinat :

:nah

Red said...

naz :

:terbaik! :P

Red said...

Jejaka Terhangat :

Well, teguran secara sarcasm bagi aku masih lagi termasuk dalam teguran secara psikologi. Ada orang tegur guna cara kutuk terus yang takleh blah. And most of perempuan harap kawan dia jadi baik, tapi kutuk dalam mengumpat. Cis.

dya said...

brilliant..=)

cintatulip said...

nice... so perbaiki diri sendiri 2 :)

Red said...

dya :

thax :)

Red said...

kak N :

:terharu

TheSyafiq Mokhtar said...

nice entri

FYA PELANG! said...

eh, asal pendek ehh ? haha. salu bkn pjg ke ? :P



haha. tapi, suke lha katon tu. cilok mane ehh ? :P

Red said...

sapik :

thax.

Red said...

fya :

perli nampak =="

Abdul Farique said...

entry terbaik walaupun lucah .. budak-budak kalau pegang kamera memang macam ni . macam beruk makan belacan sikit ..

Wadi AR said...

jgn mencarut!!!

Hans said...

heheheheh
aku suka gambar tu
nice
:-)

Red said...

hans :

haha. kan.? baek punya XD

Hans said...

hahahaa
tu la pasal
eh,nasib ko chelsea
:-

kesumaharyani said...

err yes, we will get back what we give. tapi skop kau ni cuma dari segi org tu kutuk je. it's totally different with my situation. but still, it's a good advise. keep it up dude :)

si macho said...

ta paham =.="

Iffah Afeefah said...

simple tapi wowwwww

Asyila Zainuddin said...

tak pernah lagi wat camtu rasenye.. :)

Red said...

hans :


tapi chealsea kaler biru. cis!

Red said...

abdul farique :


beruk makan belacan.? smana tu.? haha.

Red said...

wadi :

mana ada aku mencarut.??

Red said...

kesumaharyani :


:)

Red said...

feeza :


...

Red said...

iffah :


:)

Red said...

asyila :


iye.? sure.? lalalala :P

sara zainol said...

ok xnk jd cam tu..boley kn? hehe

kaizen said...

macam pernah ku lihat gambar itu... tp dimana ya?? hehehe

latest entry WW : Korg Ade Cikgu macam ni??

Mss Ieza said...

xphm pe kaitn gn pic =='??

Red said...

sara zainol :


sangat dialukan :)

Red said...

kaizen :


dah sah sah bukan gambar aku.. kan ada authordia kat bawah tu..

Red said...

miss ieeza :


T.T

missa said...

seriusly? serius... haha

menarik ayat jejaka terhangat. sokong2 red ! tp psikologi cmne? contoh2?.... hehe

Nizam Ijam said...

what u give.. u can get back..haha

salemaziz said...

double kill!! :D

Red said...

missa :

contohnya macam yang red reply jejaka terhangat tu :P

Red said...

nizam ijam :

XD

Red said...

salemaziz :

Haha.

anismelon said...

eheh..follower yg ke700 lah..weee..

psiko..huuuu..lebih kurang entry anis..huuuuu..kalo dah cakap terang terang tak pon secara psiko tapi tak jalan jugak cm ne??

Red said...

anismelon :


Better selalu bersangka baik pada mereka :)

nur dano said...

entry bagus bahhh..... =)

Red said...

dano :

semestinya bah... =D

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Err...

Red said...

MissCT :

:hihi

ceriteraliyana said...
This comment has been removed by the author.
Red said...

yana :


lari.. lari... :angguk

ceriteraliyana said...

haha..yana dgn kengkawan senang..kutuk depan2, pada yana tu baru kawan yg sebenar..sebab dia xnk kite nmpk x el0k dpn org..

dan kite xbole harapkan org berubah mengikut kehendak kita..kita seharusnya menerima seadanya org itu..

sebab kita hanya boleh memberi nasihat dan pandangan..else, tuan empunya badan yg tentukan..

paling penting jgn harapkan org lain berubah klu diri sendiri tak inginkan perubahan..


*lari topik takk?? laayaannnn..

Red said...

yana : haha. ok. pandangan diterima :D

Amirah Suhana said...

nice one babe! :)

Red said...

amirah :

dude! i am a DUDE. urghh..

AleeyaLiya said...

hahaa...red babe..
mmg nice la dude...walau pendek tpi banyak maksud..,
nice.. :)

Red said...

leeya :

I'm a dude :kacak

nik farina aishah.... :) said...

looiikkeeee !!!!!!!!!!!!
betul !! betol !!!
heee

EYFAalias said...

kite bulan puasa tak kutuk bulan lain kite kutuk. tp sikit2 je. xpe kn? hahahahhhahaha

Red said...

nik :

haha. tengs :P

Red said...

eyfa :

otak ang. haha XD

Alin said...

style sgt ke posing gmbr mcmtu? -,-
slm ramadhan :)

Zack Hazze said...

x baik mgata org...yg benar itu mgumpat...yg tipu itu fitnah... :-)

EZAN IDMA said...

i love that pic :)

Red said...

alin :


entoh. haha :P

Red said...

zack hazze :


;angguk

Red said...

ezan ;


sama lah :D

kaizen said...

hehehe guro2 je pon...

Red said...

kaizen :

mana ada aku mara daa :P

Anishaway said...

bole, tinggalkan idea di entry DOE ! Anish. http://artnishaway.blogspot.com/2010/08/doe_22.html

senyumSOYA said...

hohoho..seb bek x suka amik gmba sdri..heheh..
mencelah sket.. BB x bayar... xda la WW minggu ni..huk3~

Red said...

anish

dah lama aku tinggalkan. kau yang tak layan =="

Red said...

senyumSOYA :

laaa ..

Fad said...

hai!!!cf dtg..blog yang lain dr lain..entry mantap......follow sini..jom kenal2..:)

Red said...

fad :

cara typical orang gila follwer. :nono

wawa meiko said...

Suka entry ini ! walaupun saya ketinggalan membaca nya :D

Red said...

wawa meiko :

takpe. I masih mengalu alukan you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...