Wordless Wednesday #6 | Bila Nilai Phone Lebih Tinggi Dari Nilai Kawan. | Gitarputeh


Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday #6 | Bila Nilai Phone Lebih Tinggi Dari Nilai Kawan.


Assalamualaikum.





Apa yang aku perasan adalah phone dah ubah culture dunia. Bila phone jatuh, semua cuak-bagai-nak-rak. Bila kawan jatuh, kita gelakkan. Okay aku bercakap tentang handphone mahal okay. Aku tak faham kenapa hebat sangat psiko dari phone terhadap dunia.





Terima kasih sudi baca.





Sekian





.


55 comments:

peep said...

ha'ah, baru aku pasan btol gak..

Red said...

Peep :

kan.?

Cik Ladies said...

hahaha.. betul betul..
eyh, kalau tak de phone, lost kontek dgn kawan tau! XD
kalau kawan jatuh, pandai2 la bangun sendiri :P

Red said...

Cik Ladies :

Malang betul sape jadi kawan CL ni. HAHA.

Phat said...

cite pasal telephone ..ade cite best tahun 2003 kalo x silap..tp bukan HP la tapi public phone..collin farell pelakon die

Red said...

Phat :

:erk. Takde kaitan dengan apa yang aku cuba sampaikan.

cintatulip said...

terbaik punya.. hahaha

Siti Suriani said...

tak jugak. sebab tepon saya bnyak kali jatuh. kawan gelak.

bila sy jatuh,ramai kawan saya yg tolong saya, :)

Red said...

cintatulip :

Haha. kan.?

Red said...

Siti Suriani :

Haha. Lawan frasa nampak.? XD

mOoN IzzaN said...

x dapat nak tolong if kawan jatuh...semua besar dari moon.. :p


nyway frasa tu memang betul... :D

Red said...

mOoN IzzaN :

kenapa lawan frasa :kecewa

hyemynameisrasyid said...

a'ar dow.,mmber kalau jatuh komfem gelak.,hp kalau jatuh bukan main kelam kabut kutip balik~

Red said...

Rashid :

kan.?

Hans said...

ar ar
betul2
tapi sebab hp aku murah so jatuh pun aku tak ralat sangat
lagipun hp ku tahan lasak
ekekekek

syErAh said...

setuju!

memang gelabah giler...cuak

tapi kalau kawan jatuh pun tolong jugak..

baik tak?hehehe....xD

Red said...

hans :

Untung lah.. tapi aku ingat pon nak pakai fon murah ah lepas ni.

Red said...

syErAH :

baiknya :)

myhatiku said...

psiko betol lah!:D
cube kalo kawan jatuh sebab nak selamat kn handphone kite..mesti oh,terima kasih kawan..aha:D

Red said...

myhatiku :

Peh. Pandai pulak dia putar belit ayat red. Bhahaha. Btw, betul gak tu X

si kecik said...

yes!!! itu agak benar.... :)

Red said...

si kecik :

kan.? ^^

Siti Safiyyah said...

apesal aku baru terfikir skang eh? pandai2.. hoho


oh btw, tahniah dah jadi admin skang. kene lah name ko red dgn kaler merah. kehkeh :p

Red said...

Siti Safiyyah :

Haha. kan.? Baru perasan, kan.? btw, thax for the wish :)

Siti Mashitah Saidin said...

erk. baru cadang nak beli i phone ujung tahun nih.. :P

Red said...

mashitah ;

beli aje. tak larang puns XD

missa said...

nice one red. =)

tia @ Ini Kisah Tia said...

tak payah kata hp mahal , asalkan nama hp . jatuh sikit panik nak mampus . hahaa ..

miss ct said...

Assalamualaikum red...
ramai je kwn yg mcm tu..

tahniah dah menjadi admin..semoga dpt jlnkan tanggungjwb ni dgn amanah ya..peace not war =)

myhatiku said...

haha..ayat mesti power :D

Acik said...

pranggg! wah, phone jatuh mao abes libu-libu ganti baru ... oooo
tp kawanpun sama penting! kawan lari susah mao ganti!

EZAN IDMA said...

jgn gelakkan kawn, malah bantulah ia

Red said...

missa :

tengs :)

Red said...

tia :

mesti anda seorang yang senang panik.

Red said...

miss ct :

waalaikumussalam : tengs :)

Red said...

myhatiku : cis! haha

Red said...

acik :

kan.?^^

Red said...

ezan :

:)

ame elms ! said...

bila kita hangout dengan kamu biasa nya , kawan kita akan sibuk dengan mobile phone mereka . :\

Red said...

ame : struktur ayat kau buat aku fikir kau gay =="

nelly said...

bila fikir ..kenyataan ~

Shawn Razaleigh said...

aah kan betul3..

Red said...

nelly :

kan.?

Red said...

Shawn :

yup

ceritasekupang said...

betui2...aku setuju...

TheSyafiq Mokhtar said...

red..bagi la henpon ko kat aku... :baby

Red said...

ceritasekupang :

:)

Red said...

The Syafiq Mokhtar :

Selera aku.? Bhahahaha..

asmak said...

errr siket trase haha tp xptt gelakkan kwn klu dia jtoh.ish3!!

Red said...

asmak :

actually semua orang pun sama..

M Fizan said...

well.. aku setuju.. ramai sangat yang bangga dengan phone mahal sekarang.. diorang tak baca surah luqman nie.. firman Allah "tiada guna satu amal pun apabila ada sebesar biji sawi perasaan riak".. huhu.. yang pasti, phone aku cikai jer.. penah pakai phone mahal, tapi rosak.. biar murah, tapi lasak.. wallahualam

M Fizan said...

well.. aku setuju.. ramai sangat yang bangga dengan phone mahal sekarang.. diorang tak baca surah luqman nie.. firman Allah "tiada guna satu amal pun apabila ada sebesar biji sawi perasaan riak".. huhu.. yang pasti, phone aku cikai jer.. penah pakai phone mahal, tapi rosak.. biar murah, tapi lasak.. wallahualam

fatinmyra Sweet :) said...

handphone fatin daa tamat riwayat daa .
Huhuuu.

Red said...

Fatin :

Haha.

bungacoklat said...

kdg2 btol gk =.="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...