Media Memainkan Peranan Penting Untuk Trend Masyarakat. | Gitarputeh


Wednesday, July 27, 2011

Media Memainkan Peranan Penting Untuk Trend Masyarakat.

Assalamualaikum.




 Mummy dummy



Hello masyarakat yang gilakan domo-kun.
 
 
Okay korang percaya tak, kalau aku cakap media terlalu banyak mempengaruhi ke-famous-an sesuatu trend.? Tak percaya.? Okay contohnya rambut mowhawk. Dulu punya lah masyarakat reject. Tapi lepas kat tv ada tanyangkan artist buat gaya tu, sekarang dah pun jadi trend pada 70% lelaki kat dunia.


Macam tu jugak dengan domo. Sejak bila domo ni famous.? Sejak ada pengaruh dari media. Aku perasan, mula mula kemunculan domo dulu, which is aroud 2006, ramai gila kata domo ni kartun yang menyeramkan. Tak tahu lah maybe sebab gigi dia or sebab dia asal dari sebiji telur. Wait. Korang tahu ke, domo ni asal dari sebiji telur.?



Terima kasih sudi baca.



Sekian



.


55 comments:

Hans said...

aku percaya
kesan dia lambat tapi pasti memberi impak
:-)

Red said...

hans :


Ada yang terus bagi impak. Nak nak yang orang famous promote. Contohnya Lisa Surihani cakap keropok jualan aku sedap and bagi contact number kedai kat orang awam. Esoknya keropok aku dah laku. Masyuk beb.

ieda CUMA said...

uh sungguh tidak ku sgka..

Red said...

iedaCUMA said... [re-post]

uh sungguh tidak ku sgka..

Red said...

ieda : tak cye sudehh..

nashanadz said...

macam tu jugak dengan spongebob.. dulu ramai cakap huduh la, tah pape la.. skrg? femes bukan? ;)

Red said...

nash :


yeap.. sejak tersiar kat tv 9

missh chiorika said...

domo ??
i likee !

alepridz said...

haha... ko kene tag feeza macho tgk entry ni... :P

WW pon masih berkata-kata...

aku suka entry simple camni... hehe..

NNisa said...

antara masyarakat yg gilakan encik domo.
hehehehe.
nice entries.
sy follow ok!. :)

ceritasekupang said...

asal dari telur.... :hohoho

Naz said...

setuju..

dulu cite dash young kuro
-sy beli keta dash

dulu cite yoyo
-sy beli yoyo

dulu cite beybalde
-sy beli beyblade

ada plak cite bola tukar jd raksasa tu
-sy dah tak beli sbb dah besar..haha

bukan sy sorang je, geng2 sume join..xD

cik cello191 said...

seram ke en domo tu...^^

~sHy~ said...

betul2...shy harap ade trend berjubah...semua gurl pakai jubah..pergh,sweet kot..hehe

Red said...

missh :


kan.? :)

Red said...

alep :


ko tag kn lah.

Red said...

NNisa :


ok.

Red said...

ceritasekupang :


Awat.? Tak percaya.?

Red said...

Naz :


Haha. Kantoi. lalala.

Red said...

Cik cello191 :


Yeap.

Red said...

Shy ;


Amboi kau.. Haha.

Cik Ladies said...

uit! simple mimple.. haha.. kenapa lak ai punye entry yang panjang2 lak ni? --' kena virus red lettew :hihi

btw, memang media banyak mempengaruhi minda insan ^__^

Red said...

Cik Ladies :


Kita tertukar minda kah.?? Hoho.. btw, ni entri ww (wordfull wednesday). Ahahaks! XD

sobri yaacob said...

lambat cpat..mesti memberi kesan..peranan media ..

hamzah ian said...

saya minta maaf atas entry2 yg tidak seperti dulu lg..


serius tak tahu apa dah jadi dgn blog aku skrg ni..

pemikiran tak tentu..
=(

si macho said...

ahh kauu

nyah kau dr sni

perlu ke ??







































perluuu kee ???































perluuuuu keeeeeeeee ????

























domo menjadi bahan objek yg kau bincangkan sebagai contoh :ohno

:bunuh

Red said...

feeza :


:D

Red said...

sobri :


Yup

Red said...

ian :


happy blogging :)

The Crow said...

Takleh blah. Contoh domo tu mmg wajar. Media punca! Hasilnye ramai blogger yg bwk pengaruh domo masuk blog. wakaka.. Larikk!

(^____^)

Red said...

The crow :


Hi five!!

si macho said...

perluu ke ??























tc sengal


























perlu ke






























warghhhhh












































warghhh










































warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



















































warghh








=..=

Red said...

feeza :


=..=

siti suraya said...

aku suka domo kun !!!!

Red said...

siti suraya :


saya pun :)

GreenAppleKu.com said...

Salam perkenalan dari saya. Putihnya warna blog nih. :)

Red said...

GreenAppleKu.com :


Terima kasih :)

syErAh said...

dulu tak tau nak beza mane satu domo n danbo

mujurlah ade geng bcr.haha!

bcr.membantu saya.=p

Red said...

syerah :


HAHA.

fatinmyra Sweet :) said...

i'm NOT interested .
Hee~ Conan lagi comelll.

Red said...

Fatin :

Abang red comel tak.? Hehe. :P

fatinmyra Sweet :) said...

op coz laa .
:)

Red said...

fatin :

Thank you :)

miszfazierra said...

setuju jgak lah ^^

Red said...

miszfazierra :

kan.? :)

Miss A said...

tak faham jugak npe ramai org suka domo,org tgk domo tu mcm bese2 je.erk,bese2 pun org ade jugak collection beg domo and baju domo.huhu

BUT! ITU TAK BERMAKSUD SAYA MINAT DOMO.HEHE

Red said...

Miss A :

Are you sure.?

hyemynameisrasyid said...

yezza.,i believe this.,
tp domo aku tak minat.,hehe

Red said...

rashid :

Aku tau ko minat otomen je, kan.?

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

hoooih, tak pernah hayat aku tau Domo asalnya dari sebijik telur. aku layan je video2 Domo kat youtube tapi tak semua.
tapi aku rasa ramai suka Domokun sbb cute yng menyeramkan. maksud haku sebab gigi cam Piranha n cara dia kejar rabbit tu. rebel habis! hoho~

p/s : can't deny, i heart Domo. ;-)

Red said...

Jawahir :

HAHA. Okay. ^^

FYA PELANG! said...

ouh domo. baru taw wujud. naseb masuk blog ni kan :yes

Red said...

fya :

:hah tak kenal domo-kun!! :hah

CoOkiE MoNSter said...

oh. sy bru tau domo berasal dr telur.

sekian.

tapi ia tetap comel! =D

Teacher Koko said...

agreed indeed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...