Luahan Perasaan : Aku Terima Dengan Hati Yang Terbuka. | Gitarputeh


Saturday, July 23, 2011

Luahan Perasaan : Aku Terima Dengan Hati Yang Terbuka.


Assalamualaikum.



 I know today is a great day


Hello masyarakat pengkritik. Tengok tengok luar, awan ada. Matahari ada. Langit pun masih terbentang luas lagi. Alhamdulillah. Semuanya masih cantik dijaga even banyak bencana dah berlaku. Ehem. 



Hari ni aku nak buat satu penyerahan-diri-berani-mati kat korang korang yang setia bersengkang mata baca entri aku yang panjang berjela setiap kali aku update. Well, aku memang jarang update. Maybe twice a week. Even ada yang kata entri aku semakin bosan. Terima kasih kerana sudi setia. (ayat skema gila =..=)



Aku tahu, ramai yang tahu, aku ni suka je main bantai kritik perempuan and some other things yang aku rasa aku tak berkenan. Siapa yang ikuti perkembangan aku dari masa mula mula berblog, faham lah apa yang aku cakap. Yes. Masa awal awal aku berblog dulu aku memang suka main cakap perempuan ni lurus bendul, tak pandai fikir secara rasional, mudah terpengaruh dengan ayat lelaki and bla bla bla..



Insert the key-words


Korang boleh cari sendiri. Aku dah letakkan butang search kat sidebar : bawah 'My Other Gay Tags'. Taip je keywords tadi. Keluarlah tu nanti. Hey wait. Aku bukan gay ok. Gay kat situ bermaksud menarik. Yeah. Sort of.  



Takkan lah aku nak berskema tulis, 'Entri-Saya-Yang-Orang-Suka-Baca' .? It's kind a wierd. Plus, nampak gedik. Macam perempuan. Okay, perempuan gedik takpe. Comel. Kalau aku (lelaki) .? Oh please jangan bayangkan. PLEASE.



Tengs kat korang yang setia baca entri panjang berjela


Okay. Seperti yang korang semua pun tahu, entri aku sentiasa panjang berjela. And ramai jugak komplain. Kadang-kadang buang masa korang membaca, sebab ayat aku yang kadang-kadang annoying. Okay bukan kadang-kadang. Selalu. Aku tahu ada yang cakap, "Eh dia ni. Bajet-good-good aje. Poyo betul", tak pun, "Menyampah. Syal. Ptuihh! (ayat zizan)". Kan.? Ada yang cakap macam tu, kan.? *sad face*



Kat sini, aku nak bagi korang peluang luahkan perasaan korang bila baca blog aku. Geram, marah, nak pukul, annoy, suka, tertarik, terpikat, nak ban, semua boleh. Okay, sampai bawak parang tu melampau lah. Sebarang kritikkan dan cacian dan makian aku terima dengan hati yang terbuka. Jangan risau. Aku takkan ban korang. Aku sayang korang. *smiley face*



Aku tahu, aku ramai silent readers yang tak berpeluang nak suarakan pendapat. Ini peluang korang. So, apa first impression korang terhadap blog aku.?



Luahkan apa yang terbuku kat sini.


76 comments:

kiz said...

ok je tak ada masalah..lebih suka cara yng santai macam ni dari formal dengan bermacam protokol..hehe

AleeyaLiya said...

ok ape entri red... biasalah manusia takde yg sempurna..pasti ada kelemahan..

deeya said...

walaupun jarang2 masuk belog nie tapi rase cam da bnyak kali jugak lepak sinie .

yesza !! tuan belog nie memang suke wat entry panjang2 sampai 1 batu setengah . tapi setakat nie bace , ta pernah ta bace abes . sebab dia punye cite buat kte nak tau mende2 sterusnye .

tadi ade sebut 'sayang korang' ker ? oh ! termasuk diri ini ? okey ! sayang dirimu jua . muahahaha !

noonaQQ said...

red!! noona dh baca entry ni sampai hbs...tahniah untuk noona..komen yg awal tdi noona dh lupa la..huhu

cik payung umbrella said...

ehem ehem disini cp nak komen. bg pedas2 kat si manis nie..
hape?? ko ingat blog ko nie bagus sangat ke?ade ayam panggang ke kat blog ko? hape ade lipstik free ke kat blog ko nie utk aku guna? ade?ade? kalau tk de la kan kan kan tak bagus la makna katanye.. blog macam ko ni kan kena dtg berguru ngan tok guru aku la wey!
haha amacam?laser tak mulut cp?? tk de la red manis.. cp saje nak bg red trkejut macam domo kun je.. hehe
overall blog red ni mmg best! cp suka sngt susunan blog side bar dan benda2 yg ada kat blog red nie. cume header nye tk berapa ngam la si manis.. bg la kaler yg booomm sket..

noonaQQ said...

baca entry red macam noona baca novel tau..ayat nye mudah buat org faham,ayat yg santai.. red pandai bt ayat yg mcm ni..

♥ Cik Panda ♥ said...

suka baca. sebab tak melalut even baca tak dapat ayam free T^T

but still , anda blogger yg bagus sebab rajin hupdate , bukan mcm sy. mlas tapi nak ada blog. wakaka

Red said...

kiz :

santai, kan.? tq :)

Red said...

Liya :

:terharu

Red said...

deeya :

uwaaa.... tengs :terharu

Red said...

#1 noona :

:(

Red said...

cikpayung :

:nono tak terkejut pun..

Red said...

noona :

ya kah.? :terharu

Red said...

cik panda ;

anda silent reader saya, kan.? :)

Jejaka Terhangat said...

aku ada kenal sorang lg blogger yg bila dia tulis, pasti akan jadi panjang. walaupn dia dah cuba nak pendekkan. tp still jadi pnjang. bi blog dia.. http://riesha-ariesha.blogspot.com/

kalo nak tulis entri pendek tp padat, aku dah kasi tips. meh terjah sini tgk cmne: http://www.jejakaterhangat.com/2011/03/tips-menulis-entri-pendek-ringkas-dan.html

si macho said...

ape pon . aku suka bace =.="

TheSyafiq Mokhtar said...

nice entri

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

lame xjenguk tuan blog ;) rindu pulak..:) hope sihat2...ok je entri..
suka buat org terfikir ...;)

syErAh said...

panjang smpai ke bulan pun tetap skroll sampai ke bawah...wajib bace abis..

haha..oke sampai ke bulan tu ayat melampau..

walaupun baru je masuk blog ni...setakat ni ok je..

gudjob :bagus

m!Rm0_cha!yOk said...

Oke pe even kdg2 tkena jugak! ngeh3.. tp at least bnda 2.. leh bukak mata diri sndri.. scra xlgsg leh fikir.. lau xde owg tgur, bkn nk fkir.. huhuu.. tgr tandanye amik brt.. amik brt tandanye syg..kan3??hehehe.. Sesungguhnya Setiap yang baik Itu datangnya dari Allah.. dn y buruk plak dr kelemahan diri kte sndiri.. yg baik kte amik yg buruk kte tinggalkn k.. chillss... Chaiyok lah!.. ^^

Red said...

si macho :

:terharu :syg

Red said...

Syafiq :

marah aku lettew :takut

Red said...

Gadis Senjakala :


Wow. The first to said that.

Red said...

Syerah :

:terharu

Red said...

mirmo chaiyok :

Mesti hg selalu terkena tang ww kan.? Lalalala..

Red said...

Jejaka Terhangat :

fuyyoo.. direct... direct...

m!Rm0_cha!yOk said...

hahahaaa... sab0 jelh.. bdw, gud job lorh!.. truskn.. fre2 leh bc entry k0.. m0de:bt aku tfikir lg.. ^^

cheqhaizan said...

best entry :)

Nurulee said...

okay saja, tada masalah :bagus

SitiSafiyyah said...

aku tatau nape tapi setiap kali aku baca entri2 ko, mengingatkan aku pada Mr.K. ko cakap dia cikgu ko kan? so tak heran la kalo gaya penulisan dan ada beberapa perkataan ko hampir sama macam dia. cari identiti sendiri yg orang akan cakap, eh itu trademark red lah. no touching2 ye red? :salam

Red said...

mirmo chaiyok :

haha. ok. nanti aku buat ko terfikir fikir lagi :D

Red said...

cheqaizan :

entri apa.?

Red said...

nurulee :


tq.

Red said...

Sitisafiyyah :


Eh taklah. Cara penulisan aku adalah dari apa yang lecture aku ajar. Dia kata one way of attract girls adalah dengan bahasa inggeris.


Well, perempuan lebih tertarik dengan lelaki yang pandai mainkan bahasa inggeris. I don't know why. Even selitkan sikit sikit pun perempuan akan naik tarafkan lelaki tu ke satu tahap lebih atas daripada lelaki yang bercakap bahasa melayu sahaja.


Maybe sebab perempuan zaman sekarang dah lebih educated. So, red aplikasikan apa yang diajar oleh lecture red. Kebetulan trick ni sama diguna pakai mrK. Or maybe lebih jelas kalau dikatakan kami belajar dari guru yang sama.


Boleh tak alasan macam tu.?

SitiSafiyyah said...

owh macam tu ke? entahlah. pendapat aku bila lelaki speaking omputih ni cam.. err.. nampak cam pompuan. huhu. mungkin cara ko tulis tu kot. :entah

Red said...

Sitisafiyyah :


Tu yang perempuan senang bergaul tu.. Nampak tak trik aku.? bhahahahahah XD . erk!

Clara said...

nice laa.. cepat loading n simple.. nothing wrong pown..

Red said...

Clara :

tq

Norashiqin Kamaruzaman said...

hehhe, BL suka kebanyakan N3 red yg meluahkan perasaan sbg seorang lelaki n pendapat....

but, before ni ade buat N3 pasal fatwa, BL nak pesan sikit[jgn terasa ok] =) maybe red perlu lebih kajian mendalam, and be careful dengan penulisan yang melibatkan agama ok ;)

overall ok jerp =D

Siti Mashitah Saidin said...

urm. tak da apa. selain kurangkan perkataan syg dan kawen. hahahaa!

jaja said...

sayaaaaaaa nakkkkkk meluahkannnnnn rasaaaaa yangggg telahhh lamaaaaa dipendammmmmm!!! posttttt panjangggg lebarrrrrr mataaaaa sayaaaa jadiii besarrrr kecikkkk bilaaaa bacaaaaa tapiiii sayaaaa okkkkk jeeeee hakhakhak

sory jadi senget kejap :D

Red said...

Norashiqin Kamaruzaman :

Jangan risau. Red takkan bagi info palsu.

Red said...

Mashitah :

Amboi. Haha.

Red said...

Jaja :

ok fine. HAHA.

NuR 'aQiLaH said...

biar apa mereka kata. pheww

Red said...

Aqilah :

okay..

eyFa fAFa said...

hey dude,.

ni pertama kali baca entry awak,. it seems so good even some your words like weird and annoying,. but I still like your style :) so saya jd ur follower hehehe :)

Red said...

eyfa fafa :

Haha. Thax :)

~sHy~ said...

shy suka baca entri red...
unik + emo..
kadang2 blogger nak luahkan perasaan tapi nak tapis2..ape ade feel camtu..
neway,i like ur work..
kipidap (keep it up) ok..:)

Red said...

shy ;


bia betulllllllllllllllllll

SYAF said...

ok je red......bagus entry2 red tu...

Red said...

Syaf :


tq syaf :)

iphotoshoot said...

suka tgok gmbr2 dlm blog ni..cntik2...=)
http://iphotoshoot2u.blogspot.com/ jmput tgok2..n follow

alepridz said...

red... :tlg

anda bagus... tapi cume tu je la... jangan panjang2 sangat penat nak baca.... huhu... anyway nice blog la...

gitar putih yang berkaler merah... :P

senyumSOYA said...

red!! akak suka ja baca entri red.. catchy and menarik..

tapi kena berjaga2 sket lau bab2 melibatkan hukum dan islam.. ~^^~

Miss A said...

hehe,saye rase entry awk best nye.erk,maybe lah sebab sye baru follow awk kan.hehe

kdg2,entry sye pun tah pape gak,but biar jelah.itulah gunanya blog,tempat luah perasaan.

Red said...

iphotoshoot :


Yeah.? Thax XD

Red said...

alepridz :


:nah

Red said...

senyumSOYA :


Kenapa tak boleh.? Adakah kena orang yang pakai serban, jubah putih, and nampak alim alim baru boleh keutarakan hal tu.?

Red said...

Miss A :


Thax :)

Naz said...

sy pon ske bace gak blog ni..

nape? sbb best..lgpun RED yg tulis..kn2? hehe..kem salam shiro lg ye..^_-

Red said...

naz :


thax abang naz :D

arim said...

wah, betul r gaya penulisan mcm mr.k..baik ngaku, korang ni kembar kan?kan?kan?

Red said...

arim :


haha. thax. itu satu pujian. tapi aku bukan kembar mr K. HAHA.

fatinmyra Sweet :) said...

I'm always the LAST one yg komen.
AHA ! Okayy okayy . hmm.
ehem ,
tertarik terpikat terjatuh hati pun adeeeee ,
HAHA !
:)

Red said...

Fatin :

Okay. Itu sweet :)

beruangkutub (: said...

wah2 red. gaya mcm nga majokk jew.huhu. spe la yg ckp cm ue? bez boleyh x blog red nie. sbb blog red la wat sye rse addict at blog au. ni first time owang rse swonok bce blogg pnjg2. best!

Red said...

beruangkutub :

Well thax. I take that as compliment =)

~AtEeN~ said...

first impression, mcm best blog ni, nak follow lah. :)

Red said...

ateen : HAHA. Thax :D

feza said...

entri yang bagus.. santai. tak boring.. suka baca.

Red said...

feza :


tengs :)

Anonymous said...

blog yg realistik...keep it up!

FaizahJamaluddin said...

Macam perempuan. Okay, perempuan gedik takpe. Comel

aku suka statement kat atas tu..well, perempaun gedik mmg comel..hahahaha

Castella Lorenzo Reyes said...

1st impression msa baca blog Red , best sgt ! Selamba ja Red update entry , saya KAGUM . hehe . :)

Anonymous said...

gaya penulisan yg santai..aku suka..rilek jer bila baca apa ang tulis..

btw, aku suka cara ang keluarkan pendapat yg kadang2 aku sbg seorang pompuan x terpikir pn tapi ang pikir..

thanks a lot red!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...