Why, why, why, and why, kaum perempuan benci smokers.? | Gitarputeh


Tuesday, June 28, 2011

Why, why, why, and why, kaum perempuan benci smokers.?

Assalamualaikum.


 
 Boy's symptom


Well, petang petang yang hening ni aku ada satu persoalan yang sangat sangat suka bermain dalam fikiran aku. Semuanya berpunca dari pertanyaan setiap gadis(s) yang aku ayat kawan. Setiap kali mesti nak tanya, "Eh. Kau smoke.?". Dem. Memang itu soalan favroute perempuan.



Actually, bukannya aku baru perasan. Tapi why and why and why mesti nak tanya pasal lelaki ni smoker or tak at the first place.? And bila aku jawab, "kalau I smoker.?". Kena marah kata aku jawab main main. Kalau aku jawab, "No. I'm not a smoker". Masa tu lah nak kata dia pun tak suka smoker. Smoker tu lah. Smoker ni lah. Macam macam lagi ah dia mengata.



Kalau pulak si lelaki lurus bendul jawab ,"Ya.". Mesti akan dibalas, "Oh. Okay." . Tak mengata smoker pulak.? I just don't get it. Seriusly. Kaum perempuan memang cute-unpredictable-creature ever. So, aku yang sangat jahil terhadap 'cara kaum perempuan berfikir', boleh tak korang (kaum perempuan expecially) please and please bagi tahu aku, apa sebenarnya tanggapan korang terhadap smokers ni sebenarnya.? Just to make me clear.



Oh. By the way, ada tak aku mention yang aku ni bukan smoker.? And kalau korag perasan, kat pendahuluan tu ayat aku macam lelaki gatal. The thing is, aku bukan lelaki gatal. Tak gatal. Tak gatal...



Klik SINI untuk full version Pendapat aku pulak.




Terima kasih sudi baca.




Sekian




.


74 comments:

Mentrox said...

actually..aku sndiri x phm aper yg ko tulis..hahaha..

nurwadihan nabilah said...

HAHAHA! saya pun =...=

schaze zainn said...

tak suka smokers sbb.....

mereka busuk la =,="

lg satu smokers selalunya gigi tak cantik..hikhik =D

cik AF said...

saya tak benci smokers. sebab ayah pun one of them. But I didnt says I like smoker, because I admire those yang tak smoker.

hahaha, paham2 la sendiri ye :)

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

merokok merosakkan kesihatan

ceritasekupang said...

jarang2 red buat entri pendek macam ni...hihi...btw aku pun tak paham dengan pompuan ni...

Jazica Albek said...

smoker atau x, daku terima seadanya.... kekeke

LemonSusu Skyjuice said...

assalamualaikum...red, siyes..xsuke smokers bcoz bau yg busuk nak mampus...nak2 time tgh lecture.pergh bebudak lelaki yg msuk bau cam hape ntah..mmg konpem xdapat nak pay attention lgsung lah...sabo je lah...smokers xsemestinya laki,,pompuan pun skrg neh berlambak2 duk merokok...=)

asmak said...

ahaha....toink! soklan tu mmg soklan feberet.. erm xske..sbb..bau asap rokok busuk..klu pegi mall, ttbe org isap rokok kt sblah,mmg kne tenung tajam la hahahaha pstu cover-cover, bajet org nk usha lak hoho

elyna said...

komen: aku pun x suke smoker ... lelaki ramai merokok katanya boleh releasekan tension .. :entah .. tp x suke smoker sbb bila berada dekat smoker aku akan jd sesak nafas dan batuk2 ... lebih2 lg bila tetibe je memang da sesak nafas ++ dengan asap rokok yang dah mengandungi cam banyak2 racun .. bg aku klu nk sgt sedut asap rokok tu, better smoker tu duk dalam bilik sempit, hisap rokok2 banyak, biar asap penuh satu bilik, sampai lemas pengsan .. lagipun, nafas smoker konfem bau busuk .. asap rokok kan busuk .. n then, smoker tu memang tempah penyakit .. memang sengaja dengan rela hati nak tempah keranda awal, so x payah la nk paksa orng lain join sama tempah keranda .. :baby

tahukah anda yang rokok mengandungi berbagai-bagai jenis racun ?

Aku bukan boneka

Siti Suriani said...

haha.. xsuke sbb rokok busuk.. especially asap dy tu.. aishh.. ape la yg sodap ngn rokok tu ? lgi satu.. mmbazir je beli.. sekotak Rm10.. kalo sekotak tu 2 hari. sebulan dah berapa? kira r.. then. rosakkan badan. kan? dengan rela hati je nak masukkan bhn kimia tu dalam badan. ak slalu ckp kat kawan2 boys. Korang ni smoking, korg nk mati cepat ek? haha xpasal2 kene lutu.. :p (gigi kuning.iuw) ;p

Gadiz SimplePurple said...

err...tak suka langsung org laki yg isap rokok...dah la bau busuk ! pas 2..b'lagak mcm dia la SUPERHERO dlm dunier niy biler isap rokok pdhal dia la org 1st masuk alam barzakh..hahahah...
ops ! luper lak nak ckp yg kalau org isap rokok niy gigi dya kuning...eeewww ! pengotor gila ! xP
elok2 muka handsome..skali suruh snyum,gigi kuning ! atoiyai...
handsome lgi kambing kalau dia senyum...hahhaha...

Red said...

mentrox : anda guna bahasa apa, ya.? ^^

Red said...

nabilah : ow.ok

Red said...

schaze : ok. *noted

Red said...

aufa : orait. pendapat yang bercanggah ngn pompuan lain *noted

Red said...

arif : so, kenapa.?

Red said...

cs :five!!

Red said...

jazica : anda perokok.?

Red said...

lemon : tau dah perempuan pun ada yang merokok

Red said...

asmak : mesti selalu praktik kan soalan tu, kan.?

Red said...

elyna : racun.?

Red said...

siti : cost... *noted

Red said...

az : perokok masuk alam barzark dulu.? are you sure.?

Mish Apple said...

harapan nak mati cepat .

Mish Apple said...

nanti anak dlm kandungan mati ! sebab laki die isap rokok .

aleen aiden said...

hu3.aku juga antara yg beharap lelaki itu xsmoke.klo die jwb x,then it's a relief i guess.tp kalaupun die jwb ye,aku xkutuk.tp paksa kau berhenti!!!hi3

Jejaka Terhangat said...

pompuan pon mrokok skrg. diorang tak benci diri sendiri plak. ahaks..

papepon, aku pon kureng berkenan bau asap rokok..najis. ahaks..

Red said...

aleen : okay kau garang ==" bahaya ni. queen control... eh tak tak. joke aje ^^

Red said...

jt : perempuan merokok *noted

Red said...

mish apple : harapan mati cepat.? are you sure.?

Red said...

mish apple : kenapa always libatkan mati dengan rokok.? =.=

ieda CUMA said...

ehem2.. agak parah soklan ni. btw ieda bg pendapat ieda oke.

Seriously Ieda tak suke lelaki yg merokok even though my daddy also smokers. Nak buat camna. Redha. Dah suruh ayh brenti tp ayh ckp x bole. And ayh dah cuba brenti.

Ieda telah haramkan adik-adik lelaki ieda terlibat dlm gejala merokok dan alhamdulillah mereka x mrokok.

Tak suka sbb x tahan bau. Sumpah sesak nafas.

Membazir je beli rokok. Baik beli makanan yg bole mengenyangkan.

Orang ckp mrokok nmpk macho tp bg Ieda sgt tidak macho oke.

Oke, ni pndpt ieda je. Sori. =)

Sekian. Harap maklum.

dhilla nazli said...

ok first of all, sume point dah tercatat dekat atas tuh.. dhilla na komen ape lagi?? aahhaha..

actually, ta ramai kot perempuan tau, bile kite isap rokok, kite as smoker tu tak bau asap rokok same dengan ape yang orang bau.. sebab tu laki isap ok je. ahahah

tapi kan red, smoker ni mengakibatkan ramai orang rosak, temasoklah smoker tu sendiri.. plus rokok tu kan haram.. nape kita nak amek yang haram? even kite dapat high dgn rokok..

yg pastinye;
1) hukum haram
2) rosakkan badan n orang sekeliling
3) membazir
4) jadi tak hensem
5) boleh pening wo bau asap rokok *dhilla saje kot
6) boleh effect kt org yg resdung..

ckop pnjang ta?? boleh buat satu entry ni... ahahaha ==.'

NuRfArHaNiAiDa said...

merokok akan bnyak dpat pnyakit!
haha.. konon nya tunjuk macho la merokok! dapt ayat pompuan! tapi sbnarnya hampeh! otak kosong! haha
sokong >> mish apple!! hehe
bnyak komen yg bernas!
red>> ape motif entry nie?? haha
Im not very clear la! haha

Red said...

ieda : tak macho. okay noted :)

Red said...

dhilla : memang suka baca komen orang lain eh.? haha

Red said...

aida : pasal mati jugak.? pfft.

NuR 'aQiLaH said...

hye encek x gatal

rokok? membantu perbelanjaan negara :)

si macho said...

semua org dah komen aku nak komen ape ni :entah

bau rokok oke hape

tapi lagi oke bau badan aku bhahaha :hoho :lari ..

myhatiku said...

speechless!

Red said...

aqilah : nice :)

Red said...

feeza : pernah try kaki aku tak.? =="

Red said...

myhatiku : saya tahu anda menantikan entri panjang. tunggu je :)

Norashiqin Kamaruzaman said...

nape tnye pompuan???
<<<<<, bkn pompuan...kahkahhh XD
ok2 syes hv no feeling klu smokers tak kaco BL....klu isap pastu hembus2 kat bl, tu mmg pantang hahahah....yg len lantaklah....tak kose nak ckp dah... hahahhaah jhat nye akuu =p

mrs.asrafovic said...

haha...xpaham knpe pmpuan x suke guy yg smoke...

xleh nk judge org..ble kite suke smthing 2...kite susah nk tggalkn..

same gak cm smoke kn3...
dah diorg suke smoke..nk wat cmne..

diorg bkn gune dwet korg pon nk bli rokok...kn3?? HAHA....

aq jenis kaum pmpuan yg xkesah..
n x blame smokers(guy)..HAHAHA...

p/s:gurl yg smoke2 nih...aq xsuke..guy xpe..:D

Red said...

bl : tak ngaku pompuan :hah

Red said...

mrs : anda perokok.?

The Crow said...

hak3.. well crow perokok tegar. hoho. Memang perempuan tak suke dengan perokok. Walau perempuan sendiri ade yg merokok, tp kebersihan dan kaver bau dorang jauh lebih baik dari lelaki.

Ade jugak awek tanye, kenapa crow merokok. Soalan simple yg paling leceh nak jawap. Tak paham2. koh3..

(^____^)

Red said...

tc perokok tegar :noted!

Siti Mashitah Saidin said...

kalo aku tak tnya, tutup hidong~

Red said...

mashita : itu pendapat jugak eh.? ok noted.

Nurulee said...

For me, I'm not prejudis, tak suka or benci smokers.

I just tak suka the HABIT, the SMOKING HABIT. ^^,,

Red said...

nurulee : bukan prejudis, neither of smoker hater. just habbit hatter. okay noted :)

WaNi^^ said...

okay noted , *copy ayat red *
HAHA

m!Rm0_cha!yOk said...

Act.. xkesh pn sbnrnye.. itu hak k0rg.. nk mr0k0k?? mr0k0k jelh.. lrg pn xguna.. dh habit ktakn.. bg sy sng je, nk mati awl.. hsap r r0k0k byk2.. s0,thinking2.. oraitt.. ^^

Red said...

wani : haha. orang suruh dia bagi pendapat, dia copy ayat lak.:P

Red said...

mirmo : mati.? pun kait kan dengan mati.?

missa said...

fuhh ~ bnyaknya pndpt org.. macam2.. hihi.

bg missa,
1 ) smoking mmg ade effect utk kesihatan.. sistem dlm bdn bnyak yg tersumbat atau lebih tepat seseorang akan mudah kena heart attack. tak caya? cari lah info.. hehe.
2) smoking juga mmpengaruhi org skeliling. tahukan yg 75% bahaya utk org yg mghidu that smoke, but just 50% utk smokers tu sndiri.. see? betapa smokers mmbahayakan org yg tidak brsalah.. (taksure lah bab percentage.. tp mmg percentage utk pasif smoker lg bnyak ) bayangkan org yg mghidu itu anak anda, istri/laki anda... pndek kata, anda mmbunuh org yg anda syg dlm diam . *anda refer to smokers, not you red ... =)
3) smokers nih bnyak mmbazirkan duet. tuhan taksuka org yg mmbazir kan. bayang kan at least sehari sekotak,rm10. seminggu rm70. sebulan rm350. setahun rm4200. 10 tahun rm42000.. oh my ! boley wat bayar duet rumah bulan2.. hehe.
4) nak tanya plak.. apa faedah smoking? =P

ngee ~ rasa mcm pnjang. tp tu lah pndapat iklas dr missa. missa takde bnci atau suka smokers.. tp yg pasti, missa suka smokers yg stop smoking, haaa ~
* missa teringin nk tahu boy2 yg missa kenal smoking ke tak, tp missa tak penah brani tnya.. heee ~

Red said...

nelly said... [re-post]

tak suka ..
sebab tak tahan dengan asap ~
=='

Red said...

missa : okay. thax dear for your long long long long long oppinion :)

Red said...

nelly : asap.? okay :angguk

Mss Ieza said...

smoker ??
first of all..pe kaum llk nie dpt dgn merokok ??
suda terang lg bersuluh kandugn rokok yg 1001 mcm bnd berbahaya tu lg yg d banggakn :nono
yyy ??
pndagn sy sbg pmpn ::
1 merokok merosakkn dri :idea
dlm islam pon ad lragn mkn mknn yg merosakkn dri :idea
2 terang2 rokok xbek tok ksihntn tmbhhn, 1 pembazirn bli rkok yg mhal gle tu =='
3 selain memudaratkn kesihtn perokok,org skeliling akn dpt effect lg teruk :idea
4 sy sndr akn sesk nafas gn bau asap nie ==' + dlm family sy xde yg merokok :)

p/s :: red yg soh komen pnjg2 :idea

FYA PELANG! said...

errr. xsk asap tu. buat mte ite terkenyit, than nfs. :angguk. so, dats why xsk smoker. tp, jka smoker tu xisap tim ngh lpak2 ngn kwn2 pmpn, its oke :yes anti asap tu. sbb psl asp, ite yg xrkok, akn dpt skit mcm smoker :zas :hoho


* ap aku mpek ni :P :hihi :fuh

Ain Zulaikha said...

ahahahhaha ape ini?

actually bukan benci la tapi tak suka

hehehhe... ada paham ka incik?

Red said...

ieza : rokok bukan sejenis makanan :)

Red said...

fya : maknanya still boleh berkwn ngn perokok lh eah.? bagus :)

Red said...

ain : ta suke.? ok noted :)

Ariana Sophilea said...

salam..cikgu..haaaa..i like this entry taw..nak tawu tak knp pom'an tanye lelaki tu wether dy smoking ke x..cz dywg tanak dapat penyakit awal2..yela..kita lw berkawan ngan org yg smoking ni..kita pon jadi mangsa taw??? cm dipanggil panggil untuk ke liang yg tinggi tujuh kaki..haha..perempuan pk pasal kesihtan dywg taw..dy sehat walafiat tbe2 dapat penyakit..just jd secondary smoker taw..ksian..lw ari nak kawan..ari tawu dy mrokok..awal2 ari tolak..jgn harap laa..kaw na mati..g mati sorang..bukan being selfish taw..kte na pk org len..pk diri kita dulu..so lelaki should understand la knp dy akan disoal cmtu..tp ari tate la kejam sgt lw na kawan pon memilih.hhee..kte bg nasihatlaa..ngat cikgu rohaida..dy sllu mention kan kat ari n kawan2 len..jgn dekat ngan org yg merokok ni..BAHAYA!!! "KITA ORANG KIMIA MESTI BUKAK MATA ! korg kan blaja kimia..korg tawu rokok tu contains alot of broken chemical..that will damaged our body system..especially ur lung! ur heart!.." walaweh..tu yg sayang kat cikgu rohaida..she care about us taw!!haha..

Red said...

ari :

apa yang ari membebel pagi pagi buta ni.? (mamai)

Aby said...

aku pun xsuka smokers. nak cari bf non-smoke mmg payah. smpi skrg aku xde bf. kalo mmbr2 nak smoke. lantak korg la. tp jgn smoke dpn aku. sbb ape?

1. bau rokok busuk
2. wat aku sesak napas
3. lagi teruk. bukan smoker yg sakit. tp aku plak yg sakit

**aku penah keje dgn bos yg giler smoke. genap 1 mggu, aku sakit2 perut (mcm xde kene mngena je). baru bbrape bulan keje. aku sanggup brenti. camne nak hidup dgn smokerz camni??

-i need fresh air. sekian~

Red said...

Aby :

Baca entri seterusnya please :)

Anonymous said...

selain dr sebab2 biasa di atas nih aku tak tahulah sebab apa aku tak suka perokok..

yg aku tau lahir2 je aku mmg tak suka perokok BAIK LELAKI @ PEREMPUAN !!

Pikah said...

sbb pompuan tak suka smoker adalah sbb smoker adalah bakal pesakit kanser. hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...