BCR Kontest : Kamilah Geng BCR | Gitarputeh


Monday, June 06, 2011

BCR Kontest : Kamilah Geng BCR

Assalamualaikum.




Picture tells everything.


Hello aliens friends. Apa khabar semua.? Sihat.? Batuk batuk.? Oh. Ambil lah ubat batuk cengkaman maut. Komform maut. Mana dapat.? Korang boleh dapatkannya kat seven-Eve terdekat. Wah. Sungguh prihatin aku terhadap korang. Kan.? Ya. Aku seorang yang prihatin.


Ehem.


Actually aku masih lagi rasa entri ni terlalu cepat. Tapi nak buat macamana. Dah dipaksa oleh budak bintang. And truthly, aku masih lagi belum puas nak ungkaikan tentang gadis muka ala ala cina yang ehem ehem. Korang belum baca.? Baik korang pergi baca dulu kat entri Alice Alisa ni.



Aku bet, kalau lelaki yang baca mesti diorang tangkap cair dengan Alice. Oh oh. Tapi Alice aje yang aku benarkan. Alisa aku punya. Well. Siapa tak nak awek cun muka cina masuk islam jadi wife(s), kan.? And aku jugak tahu. Ramai lelaki kat luar sana yang handsome handsome tapi masih belum ada awek. Lagi lagi blogger. *terasa*




Cool stuff untuk tackle awek comel - bcr


Well. Its okay handsome gentlements. Sekarang zaman IT. Dunia maya. Dunia tanpa sempadan. Gunakanlah alternatif yang ada ni. I mean. Banyak ruangan borak untuk tackle awek awek comel. Btw, mana ada perempuan tak comel kat dunia ni. Semuanya comel comel belaka. Ehem.



Bloggers Chat Room. Apa salahnya kalau join ruangan ni.? I mean. Hey, cool stuff, you know.? I mean. Tempat ni paling sesuai untuk tackle awek awek comel. Lepas korang dah register, letak banner and bla bla bla, korang boleh proceed to the moves. Jangan risau. Majority chat room adalah ruangan borak yang ramai gila orang peramah. Kalau tak percaya, try lah bagi salam. Komform diorang jawab.



Then, kat dalam bcr, 70% user adalah daripada golongan awek awek comel. 30% pula adalah golongan lelaki. 16% peratus lelaki normal (baik dan jahat yang seimbang). 12% lelaki gatal . And and 2% lelaki baik. And aku tergolong dalam 2% tu.


Ehem.


Well. Macam yang aku bagitahu tadi, 70% adalah awek awek comel. So. Apa lagi. Grab the chance. Start lah berbual berbual. Mula kan dengan hai. Or salam. Then talk nicely. Agak agak dah climax, gunakan icon icon yang ada unsur caring. " :syg/:malu/:ros/:cak " i.e. Then, mesti awek comel tu akan "oh romantiknya" . Tak pun, "oh sweetnya" . Yes. Memang dah jadi lumrah perempuan suka di-tackle.  Suka dipuji. Dan di-tackle (again).




 Define sexy equal to easy love.


Sebab tu lah kat luar sana, almost 80% perempuan rasa best jadi sexy. Yeah. Rasa best. Even pakai seluar jeans pun, kaum perempuan dikategorikan sebagai sexy jugak. Sebab bila perempuan rasa dia sexy, diorang tahu ramai akan puji diorang hot. And cantik. And hot. Tapi, aku rasa readers aku semua dalam golongan yang 20% tu. Kan.? Alhamdulillah.



Besides that, korang boleh share share kan link dalam tu. Bila ada kebolehan macam tu, apa lagi. Go get a good song and share kat girl(s) tu. Sumpah girls tu akan cop korang seorang yang romantik. Kalau nak lagi power, record aje korang nyanyi. Upload kat youtube. Then share link. Even suara tak sedap, still girl tu akan cakap, "Owh. He got guts.! Awesome!" .



See, how easy to tackle girl(s) with bcr.? Tapi aku tak sarankan korang terus kapel lepas dapat tackle. Sabtu lepas tak silap aku. Hari yang membosankan dan tak ada apa apa untuk dibuat. Tiba tibe aje member aku, Bruno Mars ajak lepak kat Starbuck. And and I was like, " Starbuck.? Jum." . Dalam perbualan kitorang, aku ada belajar something dari dia. Dia kata "Red, dalam hubungan ni jangan gelojoh. Always remember, love...Easy come, easy go. Hard come, hard go" . Memang aku salute ah kat dia.




Suka duka dengki pada screen maya.


"Why should I join the bcr.?"
Okay dengar sini. Bila dah ngam dalam keluarga bcr, yeah. Warga warga bcr umpama satu keluarga besar. Sentiasa caring each other. Even tak dapat tackle, still. Akan jadi satu keluarga. Dasyatnya diorang punya caring, asal korang update new entri aje, mesti diorang akan terjah.



Sebabnya, kat side bar chatroom tu ada ruangan korang punya update-by-currency. Means, kalau korang selalu update, selalulah nama korang naik. Mereka yang jarang update pun nama akan naik. And akan ada orang baca. Sebab bcr ni macam seven-E. Yeah. 24/7. Yang membezakan bcr dan seven-E adalah seven-E jual barang runcit. Kita pulak jual entri untuk santapan readers.



Even kalau korang update tengah malam pun akan ada orang baca entri korang. Sebab, aku pernah ter-niat. Dan ter-lintas nak masuk bcr tengah malam buta. And guess what. Ada orang online even dah pukul 4. But. Kalau nak trafik korang tinggi, korang jangan update dulu. Korang usha bcr dulu. Yes. Usha dulu. Agak agak macam tengah ramai dalam bcr, korang publish post. Baru ramai akan perasan latest entri dari korang.




"Tapi red, aku dah follow tips ko yang tentang trafik tu. Tak naik naik jugak pun."
Okay. Dalam kes ni, maybe blog korang tak ada sex appeal. Wait. Sex appeal.? Sex.? No. Aku tak bermaksudkan entri korang kena ada unsur sex. Sex appeal tu maksudnya daya tarikan. Yup. Daya tarikan. Macam manusia jugak, korang boleh kata , "Eh. Mamat ni tak handsome. But somehow, senyuman dia menarik lah" . Lebih kurang macam tu lah.




[ AdamXis - Si Blogger biru ]


Same goes to blog. Kenalah sentiasa kemas. Supaya senang senang aje tangkap mata readers. Lagi lagi yang tengah blogwalking. Yes. Blog dibaca oleh manusia. And memang fitrah semua manusia suka tengok benda benda cantik. Termasuk awek awek comel. Ehem. So. Korang boleh tanya tutorial tutorial menarik kat AdamXis. Yes. AdamXis banyak gila tutorial.



Tutorial memang banyak. Tapi ingat. Tak semua kita kena letak kat blog. Sebab blog akan berat. Kalau nak tahu apa yang patut-or-tak-patut-letak kat blog, boleh tanya kat blogger lain dalam bcr. Sebab dalam tu semuanya blogger.



Dan bila kita tanya pendapat orang lain, means pendapat setiap orang berbeza. And diorang berhak menyuarakan pendapat. Sebab diorang lah reader kita. Dan readerlah yang akan baca blog kita. Apa function blog kalau tak ada reader.? *terasa*




[ Feeza macho - Blogger suka kartun ]


Tak lupa juga kat pencetus konspirasi. Abang Simacho,Feeza. Dia selalu menyerikan bcr. So, korang tak akan bosan dalam bcr ni. Sebab, gurauan Simacho ni bukanlah macam perempuan lain, paling paling pun, korang kena icon sepak terbang. Kat dalam bcr enjoyness yang beliau sumbangkan cumalah 38%. Lagi 60% dari blog dia.



Santapan mata dan himpunan cerita cerita sengal beliau akan buat korang goes like , "Haha. Sengal . Sabo je lah.". Blog dia pasti takkan buat korang rasa bosan. Sebab entri beliau lebih kartun dari tulisan. Tak macam blog aku yang hina ni. Ehem. Ura ura juga mengatakan beliau sebenarnya bukan makhluk dari bumi. Dari bulan maybe. Sebab beliau asyik merindukan bintang.(woha!).




"Tapi red, tak mengkhayalkan ke, bcr ni.? Sebab setahu I, chat room ni buat kita macam gian(fb)"
Okay. Itu punca kenapa aku tak ada fb personal. Elak gian. Sebab kalau menghadap fb, mesti aku rasa macam tanak lepas kan lappy. Tapi adakah bcr ni mengkhayalkan.? Hell no. Kita ada orang kuat kat sini. Red diberi nama. Selalu mengingatkan waktu solat. Eh tak tak. Beliau dikenali dengan nama Batu nisan.




 [ Batu Nisan - Blogger Islamic]


"How did he remind us from khayal-ness.?" Macamni. Ada blogger bernama red memang suka gila bagi teka teki. Best gila ah blogger tu. Wait. Aku lah red tu. HAHA. By the way, teka teki aku pernah kena kacau dengan teka teki Islamic dia. Sumpah annoying.



Sebab teka teki cuma akan jadi fun bila reaksi orang lain dengar jawapan was like , "hah.? Hahaha. Sengal" . Tak pun. "!@#$%^&*" . Tapi bila teka teki Islamic dah masuk, reaksi orang pada jawapan teka teki tu will be like, "ohh.. i see..". Peh. Menyirap aje. Tak fun.! Tak funnnnnnnnn.!



Seriusly. Mula mula aku ingat dia ni kerek gila. Jenis orang-orang-tegur-tak-makan-saman. But. Hey. Tanggapan aku salah. Dia sangat rendah diri. Aku pernah tegur dia pasal iklan dia yang seolah olah mengejek blog Islamic. Yes blog dia blog Islamic. And. Guess what.? Dia berterima kasih kat aku sebab sudi tegur silap dia. And lastly I just relize that he is such a nice guy.




Kelebihan + kekurangan = balance


Well, memang lumrah. Macam manusia jugak, semua benda ada kekurangan dalam kelebihan. Dalam 10 mesti ada 1 kekurangan. Antara yang tak best tentang bcr adalah ianya hanya terbuka-pada-blogger-only. Yes. Yang tak ada blog jangan harap boleh join. Sebab nak jadi warga bcr kena letakkan banner dia kat front page blog.



And And. Lagi kekurangan bcr, hanya terbuka pada blogger above 18. Yes. Aku pernah cuba nak masukkan Ari dalam bcr. Tapi direject. Dengan alasan, dia tak mencapai had umur. Agak kecewa aku bila Ari tak dapat join bcr. Sebab dia my best junior. And dia comel gila. Kalau masuk bcr komform komform The crow ngorat. Tak pun Beautiful lover. Laku beb. Macam fererro roche.




picture tells everything. kan.? (again)


Well. Conclusionnya, aku boleh cakap bcr is just another great chat room. Well, korang boleh dapatkan awek awek comel. Korang boleh tingkatkan trafik, even pasal agama pun ada blogger yang sudi terapkan.  And kekurangan bcr pun tak kurang hebatnya sebab ianya Cuma terbuka pada blogger.


I mean, in this IT world, cuma 30% user adalah blogger. (Dem. 30% aje.??!! ) . Sebelum mengakhir kata, aku nak tarik sekali Cik Payung  dan Witlurve untuk join sekali. Oh ya. Aku join contest ni bukan sebab hadiah. Tapi dipaksa oleh Si bintang. Or korang boleh define "Dipujuk". And aku heran kenapa tak ada orang tertanya tanya mana pergi lagi 2% daripada Feeza.


*****


Kalau dibaca balik, panjang pulak entri aku. HAHA. Tapi tak sia sia jugak aku join kontes ni. Sebab aku dapat tempat kedua, Kalau tak percaya, korang boleh rujuk kat entri SINI.



Terima kasih sudi baca.



Sekian.





44 comments:

si macho said...

ko tak yah nak taik bintang sgt lah akusepak kangg =="


mengata aku tak hengat kan .ade gak yg patah gigi kang

demm =="

Red said...

f m : mana ada aku cakap ko... :hoho XD

Red said...

ss : haha. iyo lah XD

►AdamXis◄ said...

assalam...fuuhhh panjang lebar penerangan...hehehe.haaa Arianna tahun depan baru cukup umur...fuuhhh.klo masuk confirm kena ngorat di JT...tak boleh tak boleh...huhuhu

The Crow said...

Bagus tips ni. BCR tu blh di jadikan salah satu cabang untuk melaksanakan ngorat-ngorat. koh3..

Apsal plak bruno mars lepak starbug? Bukan die kaki lepak kat burger king ke? heheh.. Biakan je feeza tu. Biar crow je yang tackle die. muahaha...

(^___^)

Red said...

Adam : nak kenal ariana jugak ke.? tak boleh tak boleh.. hahaha XD

Red said...

The crow : betapa 7 tahun kat pergunungan dulu. haha

Red said...

Jejaka : kena serang.?? hoho. bia betul.??!! o.0

Cik Ladies said...

panjang lebor =)
suka baca.. nice!

Red said...

cik ladies : hoho. asal sume kat sini orang kuat bcr aje komen =="

Red said...

Jejaka Terhangat [re-post]


wahh..panjang lebar entri ni..isi tak membosankan..nice job. ngehh..

Pasal dulu masa dibukak utk umum, abis BCR kena serang dengan chatroom lain. siap bawak geng. dan diorang tu bukan blogger, tp saja nak buat onar. sejak dari tu, BCR dibuka utk blogger sahaja..

adamxis, si fiza macho dan batu nisan..noted..=)

Red said...

SitiSafiyyah [re-post]


bcr dibuka utk mereka yg 18thn ke atas a.k.a yg dah abis skola sebab takmo kasi budak2 skola ni asyik sangat berchatting. yela diaorang kn kene study lagi. chatting2 ni dah 18 sok meh join bcr balik. ngeh3

Cikgu Fikri said...

wah...ramai betul joinsegmen ni skrg..
good luck! :)

Red said...

c f : haha

Spanar Buruk said...

nape citer kamu pnjang sgt red..nti jejaka trhangat tamo baca kang..hehehe..gurau je red..by da way,bnyak idea kamu buat entry ni..

CIK GADIS said...

whoaaa!best isi dlm entry red..xbosan..sirius ckp..meyh CG tabalkan red jd pemenang..kerh3! :salam :mop

Red said...

spanar buruk : tanampak komen jejaka terhangat[re-post] kat atas.? haha

Red said...

CG : wah wah. mana bole red jadi pemenang. entri cikai aje ni. btw, siapa muntah dalam komen ni :erk

Fyqa said...

ada ciri2 jdi winner nih.

kehkeh ;)

Red said...

fyqa : haha. tak mungkin kut. define >> tade harapan :)

hamzah ian said...

cari awek.. cari awek.. keh keh

Red said...

hamzah : haha. mana ada. entri aje. sekali lagi. haha XD

cik aletheea : said...

wah...entry menarik nie...
tapi sangat panjang mau baca...
kene buat praktikal kat bcr pulak..heheheh

Red said...

haha. why not.? haha XD

kiwi said...

waa panjang bebenor. rajin red menaip.. hehe tapi bagus la entri banyak isi. siap highlight lagi

Red said...

kiwi : memg dah identiti kut...

JARI YANG TERBARAI said...

awek tu daya penarik hehhe

KUREKURE COMEL said...

ehem.....kalau dah kawen..agak2nye...
takyah masuk kot..kihkihkih....

Red said...

jari yang terbarai : kan.? ;)

Red said...

mina : kitorang dalam tu bukan stick on ngorat mengorat. kitorang satu family :)

Esempoi said...

peh panjangnya post ni
hehe

Red said...

Esempoi : haha red pun ta sangka entri ni dapat sambutan. padahal entri kontest aje. wakaka XD

l° ~❤Misz Nadea❤~°l said...

hahahah!!~ the winner is.. hehe... mang best entry red ni... nak kata red saya petah sila jangan lawan saya :P

Red said...

nad : red saya.? (woha!)

fatinmyra Sweet :) said...

okayy okayy .
org TAK KUAT BCR nk komenn nih :)
Tehee~
i'm fall in love with your belog <3
whoaaa ! terharuu tk ? AHA

Red said...

fatin : thax :)

Norashiqin Kamaruzaman said...

sape beautifull lover?? krohh krohhh........=.=

:tampo :bunuh :hoho :rokok

Red said...

beautifull lover :hah

cik payung umbrella said...

tq sbb tag cp.. tq sngt.. tq.tq.tq.tq

Red said...

cik payung : same same :)

Jejaka Terhangat. said...

kehkeh..time pemarkahan baru aku komen kat sini..nanti jgn lupe tgk keputusan kontest ni ek..:)

Red said...

jt : bukan ko dah komen ke.? :erk

SYAF said...

Fuh Baru seleasai baca... Pjg OOoooohhh...

Red said...

syaf : tahniah ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...