Segmen Tips Red : Tips lelaki nak suka kat perempuan. | Gitarputeh


Sunday, May 01, 2011

Segmen Tips Red : Tips lelaki nak suka kat perempuan.

Assalamualaikum.



Kongsi hanya terbaik untuk korang


Maaf sebab entri lepas, kat pg54, tak berapa nak best. Sebab entri nya red buat masa minggu exam. So, terpaksa curi masa and taip taip. Hembusan yang tak menjadi gamak nya.


Ehem.


But. Lepas ni, insyaallah. Entri entri nya pasti menggemparkan korang.(ye ye aje). Sebab final exam dah lepas. Alhamdulillah. Jawab last exam dengan happy senyum ending. Okay back to the topic, actually permintaan kali ni dah lama di request oleh Cik Bulan.





Di requestnya cara cara nak buat lelaki suka kat perempuan. Oh oh. Macamana red nak tahu.? Kan setiap orang taste nya lain lain. Kan.? But. Red harap entri yang ni tak mengecewakan Cik Bulan. Sebab red Cuma dapat tolong dari segi overview setiap lelaki.



Love needs effort. Work on it.

Means here, maybe red tak dapat tolong 100%, atlease ada lah jugak isi, kata orang. Actually. Kalau nak orang suka kat kita, absolutely kita kena buat benda benda yang orang suka tengok. Ye tak.? So, para perempuan sekalian, kalau nak lelaki suka kat korang, buat lah benda benda yang lelaki suka. So, korang dapat attract perhatian diorang.


Ehem.


Actually entri kali ni untuk bacaan perempuan. Tapi kalau laki nak baca jugak, apa salah nya. Tak salah. Buat pedoman lah kata kan. Well. Korang(kaum hawa) tahu tak apa perkara perkara yang boleh attract attension lelaki.? Meh dengar sini. Meh rapat. Ya. Rapat lagi. Okay cukup.



First. Ni benda paling simple yang orang selalu lupa. Yakin diri. Yup. Yakin diri. Bila kita ada yakin diri, orang senang terpikat dengan kita. Some of the problem orang tak yakin diri, sebab dia fikir rupa dia tak cukup lawa. Hot. Cun. Cute.



Yakin yang setiap orang adalah cantik


Well, tukar idealistik korang. Betul kan tanggapan korang. Yakin lah yang Allah memang dah cipta kan korang cukup cantik. Kita sendiri pernah dengar firman Allah,  



"Laqad' khalakna insa nafil 'a sani taqwim : sesungguhnya aku telah mencipta manusia sebaik baik kejadian".

 
Ya. Memang Allah dah cipta kita cukup cantik. Cantik pada mata Allah. And most importantly, cantik jugak pada mata orang yang cinta kita. So, bangkitkan rasa yakin diri.


Ehem.


Yang kedua, lelaki ni, senang cair dengan perempuan, sebab sikap diorang. Yup. Perempuan ni biasanya sikap dia gedik manja. Ya manja. Perangai macam budak budak. Umur je nampak dewasa. Tapi sikap nya, still macam budak budak. Plus, suara diorang pun macam budak budak.



sifat lelaki tak sama dengan perempuan


Macam yang red pernah mention dalam pg 28, sikap diorang yang menggedik manja mintak adik gula gula. So, sikap diorang yang macam ni boleh buat lelaki tertawan. Sebab, lelaki tak boleh ada sikap macam tu. Lelaki ni bersikap seorang pemimpin. Pembela. Macho. Infact, bila lelaki sikap macam budak budak, perempuan yang akan naik menyampah. Betul.?



Okay. Point yang ni penting. Lelaki senang cair kat perempuan yang jaga agama nya. Yup. Its awesomely true. But. Jaga agama tu, biar berpada. Jangan menunjuk. Cuba korang bayangkan eah.


situasi 1
A             : Eh, jum lah pergi makan, kita lapar lah..
B             : Oh. okay. Jum. Tapi kita tak makan kat sana sekali tau.
A             : Lah.. kenapa.?
B             : Ala.. kita kan, puasa.. puasa sunat..maklumlah. Hari ni kan Khamis.
A             : Erk.



Okay. Jaga agama. Perkara wajib tak tinggal. Malah perkara sunat pun dia buat. Dah ada pakej buat stok bini lah tu. Ehem. Kalau agama terpelihara, tapi menunjuk, bukan lelaki aje. Orang lain pun menyampah tengok kita. Cuba kalau korang kat tempat A. korang pun menyampah. Betul.?



 aww..


Next. Lelaki suka perempuan sexy. Oh.(!) Sexy. Tapi dia malu untuk tunjuk kan ke-sexy-an nya. Yup. Yang malu nak sexy kan diri dia. Yang jaga aurat nya. Molek aje aurat terpelihara. Cair owh. Orait. Its natural lah mata lelaki memang suka tengok perempuan sexy. Tapi just sekadar tengok aje. Kalau nak buat stok bini. Sorry to say. Memang tak lah.


Bayang kan eah. Perempuan perempuan sexy ni suka menayang nayang kan asset nya. Situ terdedah. Sini terdedah. Lelaki pulak enjoy tengok free show. Pandangan pertama tu harus bagi lelaki, kan.? Ehem. But. Untuk menayangkan asset isteri kat lelaki lain : yang suka cuci mata ni.? Nope. Negative. So, perempuan yang malu nak tunjuk kan sexy nya, cair red lelaki dibuatnya.


Lelaki suka perempuan yang tak cerewet. Yup. Tak cerewet. Membebel.? Ok. Yup ok. Sebab membebel tu memang hobi fitrah perempuan. Banyak cakap.? Pun ok. Lelaki suka perempuan yang pandai bercakap. Maksud nya kat sini, lelaki suka perempuan yang boleh buat dia rasa ditemani.



 perempuan banyak cakap, laki tak bosan


Tak lah sunyi and suram. Maklum lah. Nak bersama bukan nya sekejap. Sampai akhir hayat owh. tapi jangan lah cakap cakap benda merapu. Maknanya, banyak cakap tu, fine. But.! Cerewet.? Absolute no. Ada beza perempuan cerewet dengan banyak cakap.


Memang lah banyak cakap and cerewet ni boleh dikira satu kategori. But. Ada beza nya. Perempuan banyak cakap ni, selalu curah idea bernas. Perempuan cerewet pulak, selalu ulang ulang benda yang sama. Rimas tau. Kalau dalam beli barang. Perlu ke perempuan cerewet dalam memilih barang instead of bagi pendapat.? So. Banyak cakap, yes. Banyak cerewet.? Nope.



Lelaki suka perempuan yang tak kuat cemburu. Its true that cemburu dengan perempuan dah macam darah. Cemburu sikit sikit tu, ok. Kalau cemburu melampau tu.? Naik sesak para lelaki tau. So, cemburu tu ok. Tapi berpada. Bukan nak kata jangan ada cemburu. Kang nanti laki fikir perempuan tu tak ada perasaan.


Ehem.


 Lelaki jugak suka perempuan yang pandai naik kan semangat. Mana tak nya. Asal tanya pendapat aje, jawab , "hmm.. I tak tahu lah.. ikut U lah" . Asal down aje, bila bercakap dengan perempuan, perempuan tu jawab, "hmm.. sabar eah". For crying out loud, babes. Kalau korang selalu jawab macam ni, lelaki akan rasa macam korang tak ada function. Tak ada peranan. Its better kalau korang bagi pandangan.


Two brains is better than one. Sebab tu lelaki akan pilih korang kalau korang jenis pandai bagi pendapat. Ehem. Lelaki akan pilih perempuan yang pandai bagi pandangan sebab dia akan rasa korang seriously diperlukan dalam hidup dia. Which means, wujud rasa saling memerlukan kat situ.



 perempuan jangan malu mulakan langkah


Last but not lease. Perempuan start the first move. Wait. Red tak bermaksudkan korang murah kan diri. Tapi, start the first move dengan beradab. Which is, korang suruh kawan korang introduce korang kat laki yang korang minat.


Just kenal kenal kan. Suggest. Which is, kalau borak borak, selit selit kan sikit pasal korang. Tapi jangan selit terlalu banyak. Nanti suspicious pulak lelaki tu. Okay. Dengan cara ni, the possibility of boy attracted to the girl is high. Bila lelaki tu asyik dengar pasal korang, mesti sikit sebanyak ada rasa attracted.


Then, mula lah langkah lelaki tu. Bila dah dapat, pasti diorang akan mengaku yang diorang yang start the first step. Even korang yang start kan. Jangan risau. Benda ni normal. Sebab tu Cuma ego lelaki. Sebab tu diorang percaya diorang yang start dulu.



So, rasa nya cukup lah beberapa tips ni. Try lah. Even tak 100% effective, but still. Its seriously worked. Tapi jangan lupa. Tips tips ni, cuma lah usaha. Doa dan tawakal perlu ada. Baru lah hubungan lebih diberkati. Wallahualam.





Terima kasih sudi baca.





Sekian





.





Nak tanya red.? Klik SINI. Tak pun, request kat SINI.


22 comments:

misS FEeza macho ! said...

perempuan bnyak ckp laki ta bosan
??:angguk

ok aku membosan kan ok fine

oke ta ade function :angguk

woi amende ade plak tips cmni ! :ape

kisah plak aku laki ta suka aku kan ??

aku macho :angguk

:bunuh red :sepak red :tikam
hambek kau :warghh

meh bai aku tips cmne ta cerewet bab makan :DD jadual mkn aku mane ? ==!

cik.saffa.here.with.love. said...

love it..!

Red said...

feeza : T.T

Red said...

affa : :)

dhilla nazli said...

ahahha... mmg laki suke pompuan byak ckp un.. sb tu ble dla sedih dorg cube hepikan. woww~~ suke.. hehehe

Red said...

dhilla : pandai pun :)

miss aiai said...

like sangattt...!!!
dah share pon,,HEHE

Red said...

miss aiai : thax :)

►AdamXis◄ said...

assalam...fuuyoohh besh tips nie...mcm nak share jer kat semua pempuan2 luar sana...tp tp...perempuan still complicated...klo tak sabar, mmg tak lama laa bertahan...

Red said...

adam : waa... betul betul.. perempuan ni complecated. ehem.. macam nak buat topik pasal perempuan complicated pulak an.?? haha.. tunggu je lah next entri :P

si macho said...

-_______________-

:bunuh adam :bunuh red

kau ni dah knp keje na komen pempuan je

-________________-

aku sunat kau kangggggggggg !

Red said...

feeza : sebab banyak topik tentang pompuan. wakaka XD

nelly said...

tak tersenarai ~
hehe

Red said...

nelly : apa yang tak tersenarai.? bertudung tu ada ape.. haha

KUREKURE COMEL said...

sukeeee...hehehe...mina nak red jwb mcm mana nak lari dari lelaki pulak...yg tak blh lepaskan pompuan.


agak menganggu la...


*bukan mina*

Red said...

kure kure comel: ok. :)

Cik Mira said...

boleh pakai ke lelaki baik utk perempuan baik, lelaki jahat utk perempuan jahat? but sumtimes lelaki yg jahat cmne skali pon, stok bini nak baek. ish ish

Red said...

cik mira : yang jahat tu, ada baik dalam nya...:)

officially19 said...

mcm mana kalau lelaki pulak jenis yg ckp 'hmm..sabar ea..' bila girls tu ada problem??haha...membosankan pulak rasanya...

Red said...

officially19 : lelaki tu belum matang.

Jah izzati Jasmi said...

terbaik

Red said...

jah > (y)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...