pg 51 : Red open table untuk siapa siapa nak tanya red tips | Gitarputeh


Tuesday, April 19, 2011

pg 51 : Red open table untuk siapa siapa nak tanya red tips

Assalamualaikum.




Di tengah hari yang terik ni, red bawa berita baik. Ehem. Korang suka tak baca entri enrti red.? For overview, red ada survey beberapa readers. Dia kata suka sangat baca entri red. Sempoi. Berisi. Ada nasihat dan selalu mengingatkan benda yang selalu kita lupa.


Diorang kata lagi, red boleh jadi motivator or kaunselor. Sumpah red terkejut dengan jawapan jawapan tu. Sebab red tak pernah expect itu merupakan korang punya refleksi. Bagi red, red hembus aje. Bak kata cik hemo,"memang lah pakai hembus. Tapi red punya hembus tu, ada power. Hebat!".


Ehem.


Red tanya reader yang lain pula. Kali ni tanya siap tanya bukti. So. Dia prove kan. Dia suruh red baca balik entri kat pg 44 . so, red pun baca lah balik. And bila di fikir fikir balik. Betul jugak. Tergamam red baca balik.


"betul ke, ni apa yang aku tulis.?"

Itu lah yang terlintas kat otak red bila terkejut. HAHA. Ni baru beberapa bulan blogging. Belum masa tua lagi. Macamana lah nanti red tua, then red baca baik kejadah yang red tulis masa zaman ni. Mesti red tergelak gelak sampai gigi terabur.


reaksi mengenang kisah silam


Okay back to the topic. Bila baca balik, red perasan. Yang banyak penulisan red tentang nasihat. Korang pun cakap macam tu, kan.? Ehem. Well. Kesempatan entri ni, red nak perkenal kan segmen baru.



Segmen Tips Red. Tadaaa. Bukan apa. Red tak nak lah kedekut ilmu. Ada kalanya otak red terlalu tepu. Kadang kadang terlupa nak share dengan korang, apa yang sepatutnya korang perlu tahu.



Dengan segmen ni, korang boleh tanya red apa apa tips. Tips buat entri menarik ke. Tips lelaki dan Perempuan ke. Tips nak concentrate ke. Apa apa lah. Insyaallah, red akan huraikan setiap persoalan korang macam kat dalam pg 34 . Tapi tanya tips je tau. Jangan tanya tutorial. Sebab red tak arif sangat tentang tutorial. And red pun still newbie kat area blog ni.


Ehem.


Nak join segmen ni senang aje. Korang tak payah lekat kan banner red kat korang punya blog and meraban tentang blog red kat dalam entri korang. Tak perlu. Red tak perlukan kontroversi provokasi. Sebab tujuan red cuma nak kongsi pengetahuan dengan pembaca sahaja.  Mak red pernah pesan:




"Bila ada ilmu, kongsi lah dengan orang lain.”




So, back to the step.


Satu!
Korang boleh email kat red. Tulis "Segmen Tips Red" . Ha. Jangan lupa under line. Then, lepas cogan kata tu, taip dua titik bertindih di ikuti dengan persoalan korang. Contohnya,


Segmen Tips Red : boleh tak bagi tips bila lelaki suka seseorang perempuan tu.



Then, korang huraikan sedikit tentang topik tu. Supaya red faham situasi nya. Kalau tak, nanti lain yang red rumus kan, lain yang korang mahukan, sebenarnya.



sama sama kita cari penyelesaian masalah dalam segmen ni


Jangan lupa letak kan korang punya URL kat bawah. Supaya red boleh tolong promote blog korang sekali. Sambil menyelam minum air, ye tak.? Kalau korang tak letak URL, red akan anggap anon. Tapi tak pe, anon pun red layan. Tak baik menyisih. Sedangkan Nabi pun ampun kan umat, ye tak.?



Yang kedua!
Korang boleh tanya kat formspring.me. Ya. Formspring. Kalau dekat formspring, syarat utama nya, sama jugak, pastikan ada "Segmen Tips Red" . Ber underline. Then, teruskan dengan kes korang. Tapi jangan panjang sangat. Sebab formspring lah kan. faham faham lah. Tapi formspring ni, red tak galak kan. Sebab red jarang bukak.



Yang ketiga!
Facebook. Yup. Red tak ada fb. Tapi red ada assistant fb. HAHA. Dia selalu tolong promote kan. And selalu bagi idea. Dia selalu usya fb untuk promote gitarputeh tolong kongsi dengan orang lain. Korang boleh inbox kat dia. Macam biasa, syarat nya, "Segmen Tips Red" di ikuti dengan kes korang. Jangan risau. Walaupun dia assistant, persoalan korang pasti sampai kat red jugak.


Ehem.


Tiga cara ni aje lah, yang applicable. Kalau korang tanya tips kat shoutbox, boleh. Tapi tak digalak kan. Sebab takut red tak dapat beza kan antara chat biasa dengan segmen red. Sebab tu, ketiga tiga cara kat atas, red suruh underline kan. supaya red dapat beza kan antara chat biasa dengan segmen.



Kalau chat biasa, red tak publish. Tapi kalau join segmen, red akan ulas seulas ulas nya. Macam entri entri yang red buat. Sempoi. Tapi korang enjoy. Kan.?



Email                   : cap_man92@yahoo.com
Formspring         : redtensai
Facebook           : ma'mum quartle


p/s : Jangan lupa sertakan sekali URL korang.





Terima kasih sudi baca.





Sekian





.


28 comments:

KUREKURE COMEL said...

mina pun nak tanya jgk lah nnti....
hehehe..sbb selalu emo kan.....


baca kat sini mmg menenangkan...
kalah entri mina...hihihi...

cik hemo hemo said...

eh, sape cik hemo tu ? tak kenal lah .. haha, tetibe pulak .


keep it work , yes u can red . :)
btw, gudluk exam, buat yg terbaek tau !

Red said...

mina : hheehe.. dijemput teramat sekali. lagi lagi orang johor :P

Red said...

cik hemo : thax. :P

misS FEeza macho ! said...

==" aku na tanye ni tips untuk hilangkan sakit tekak yang melampau =="

Red said...

feeza : makan strepsil kaler merah. 3 kali sehari :)

Bulan said...

wahh.hebat la red skang nie.eheee

red mcm mne nk buat org yg kite suke tue suke kt kite?ehee

fhm x?belit2 plak soalan nye.ehee

♥ norlida ♥ said...

best gak ni..ngah pikir2 nak tanya ape ek..heheheee

Red said...

bulan : oke. nanti red keutarakan tajuk ni. mggu ni bz skit. mgu final exam

Red said...

norlinda : join laa :)

misS FEeza macho ! said...

woi aku dtg na wat kaco !

misS FEeza macho ! said...

ske ati aku la na wat pendek ke panjang ==!!

misS FEeza macho ! said...

malas membe nan kau !

misS FEeza macho ! said...

:sepak :tampo :tikam

misS FEeza macho ! said...

:bunuh :bunuh :bnuh :bunuhhhh

misS FEeza macho ! said...

ta na kawan dgn kau sebulan ==!

UNA budak BAEQ said...

yeahh macho okay bagi nasihat dan tips . heheh

DENDAM POSITIF

Red said...

una okong mana ni.???? o.O

Miecyber said...

Menarik nie...

Nak join jugaklahh pliss...

Robot halus

Red said...

join lah... :)

Firdaus Kasim said...

red, nnti aq buat tuto pasal share fb tue, aku akan bgtau kau ya

Entri terkini :
Cara Mudah Buat Header Blog yang Cantik !

Red said...

firdaus : orait bos! :P

senyumSOYA said...

rajinnya!! hihihi..bgos2~

KUREKURE COMEL said...

red sila buat entri psl tu ok...

Red said...

ss : hehe. saje merajin kan diri :P

Red said...

mina : err.. okay.

jaja said...

red.. jaja bukan nak tanye tips ke ape tapi nak mintak pendapat. hehe boleh kan kan. pendapat pasal ni
http://cottonandcandy.blogspot.com/2011/05/ikhlaslah-dengan-hubungan-anda-ye.html
yang pasal relationship tu tau bukan yang merepek merapu dekat bahagian atas tu. kalau red boleh buat post baru kat blog red ok jugak. suka baca post panjang lebar red. hheee macehh :)

Red said...

haha. okay XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...