pg 34 : I answer your question, readers. | Gitarputeh


Friday, March 11, 2011

pg 34 : I answer your question, readers.

 poster entri yang lepas.





Assalamualaikum.



Minggu lepas red terima beberapa reaksi di formspring. Baru je nak menikmati minggu penuh rehat. Tapi apakan terdaya kerana test aku rela. Okay, mengarut.





" Red, boleh ke I percaya lelaki.?"


Why not.? Dalam trust, korang kena lah sama sama saling percaya, baru hubungan boleh jadi, ye tak.? Because there is 'us in trust'. Tapi, something selalu berlaku that break korang punya trust. And that something is 'lie in believe'.


Okay. firstly, majority girls percaya bahawa laki zaman sekarang tak buleh di percayai. Yeah. Mereka (laki) famous dengan tipu helah nya. Girls kata : laki suka main kan perasaan perempuan. Betul.? Admit aje lah. 


Chill. Actually lelaki tak seteruk seperti apa yang you girls fikir. Lelaki bukan tipu. Tapi nak jaga hati perempuan. Okay, let's take it this way, kalau kalian, kaum wanita sekalian berkawan dengan seorang laki ni and bila dah lama kawan, tetiba satu hari tu laki tu confess kat kamu. Dah syok berkawan tetibe laki tu nak masuk line. Padahal korang cuma anggap dia sekadar kawan.






Mesti korang say something nice untuk jaga hati laki tu, kan.? And secara tak sengaja terbagi harapan palsu kat laki tu. Padahal korang tak berniat pun. See.? Macam tu lah jugak situasi pada lelaki when he get bored bila awek nye tak pandai layan.



quotes that girl love to use




Besides that, perempuan juga selalu tipu bila laki tanya, "you different today. You looks down. You are not okay, are you.?" . certain girls yang tak suka cerita masalah mesti jawab , "no, i'm fine" . See, macamana tipu occurs tanpa kita sedar.?






"I dah serik dengan love lah,Red. Every love we build must collapse one day. What do ya think.?"
 

Ehem. Yang ni, red tak dapat nak nafikan. Yup. Every love will collapse one day. It's true , there is 'over in lover'. Because every one can't continue their love if they are in a dead condition right.? The statement can be accepted exept the love for Allah. Our love towards Allah should never ends. Kalau setakat percintaan monyet tu. Tak payah lah nak dibicarakan. Belum kawen dah gatai naa. Cuba jadi macam red. tak gatal.



Ehem.



"red, dalam persahabatan pun, boleh break up ke.?"


Yup. Dalam persahabatan pun boleh break up. Tu kalau kaurang cari pasal lah. ehem. Cari pasal.? How.? Macam ni, salah satu nya, sometimes, korang tak sengaja ter-drag kawan korang dalam bidang perniagaan. Janji manis boleh untung sama. Tapi bila bisnes tak jalan, secara tak langsung korang dah cacatkan persahabatan korang. Duit entah kemana, marah entah kemana, emph. Persahabatan jangan cakaplah. See.? Kalu korang tak nak words 'end occurs in friendship' , Don't drag your friend in business.


 


"red, I tak leh lupakan my first bf lah. So how am I going to love my new bf.?"

 
Urgh. Pasal cinta lagi. Pfft. Listen up. Jangan menyesal dengan apa yang kita lakukan. Kan kita belajar dari kesilapan. So, kalau ada kesilapan masa kamu dengan ex kamu, then, jangan repeat kat bf kamu yang sekarang. Ala. Lagi pun seperti statement red kat atas, red dah bagitahu tentang cinta monyet ni tak penting. Tapi kalau bagi korang penting, its up to you. Red Cuma dapat nasihatkan, love him like you never got hurt.


 Quote.



Ehem. Pada statistic red, ramai yang Tanya pasal cinta. Remaja kud. Pfft. Well, in conclusion, red nak cakap satu benda aje. In life, no matter how is our condition, life must go on. Deal with it. Live with many question to discover the world. Always use if in our thinking. Use if in life. Macam apa yang red dah cakap dalam pg 26.





Terima kasih sudi baca.






Sekian





.




16 comments:

Farhanah Mokthar said...

wahh, macam doktor cinta..

Red said...

oh oh. mana ada... red cuma blogger yang amatur. :)

miss husna said...

best bace komen red tntang cnta :)

Red said...

haha. tak de ape. actually main hembus aje :P
btw, red still bukan cg yang gatal yea XD

fasy shane said...

bler dh cinta, sumer cakap pown x jadi

Red said...

err... means.?

KUREKURE COMEL said...

perhhh Red....hehehe...terbaik jwpnnya...
betul apa Red ckp tu....huhuhu

Red said...

mina : wah.. akhirnya datang puns komen.ekeke.. maklumlah. selalu jadi orang pertama komen kan.?

amny.. said...

terbaik laaa...=D

Red said...

amni : red cuma amatur je lah. red ni baru lagi kat dalam dunia blog ni :)

aqila hamid said...

sebenarnyekan.. kalau kita nak sesuatu relationship tu end up with happines.. it depends on ourselves. kita yang mencorak keadaan..mind set tu penting. betul tak? :)
hehehe

Red said...

setuju sangat.! XD kamu boleh jadi dr cinta jugak lah qila. mari mari join red. red cuma amatur. perlu lebih bimbingan :)

qiqi said...

haha InsyaAllah, someday :)

Red said...

yeah. someday, kan.? :) aminn..

senyumSOYA said...

laki suka nyanyi lagu ni..
jatuh cinta algi.. by matta~
sorang laki ckp kat saya.. heheh

Red said...

erk. haha. tapi apa kena ngena.? haha XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...