pg 27 : hanya DIA di hatiku. | Gitarputeh


Tuesday, February 22, 2011

pg 27 : hanya DIA di hatiku.

“ Oh mak kau! " , “ Oh kau terkejut aku silat eh. Eh. Silat eh eh.. silat kang silat. Eh silat. " , kadang kadang macam ni kalau orang terkejut pastu melatah. Red slalu macam ni lah.okay,tipu.

Assalamualaikum.



gambar perhiasan.



Ha. Today, nak borak borak sikit pasal melatah ni. Biasa nya orang orang tua aja yang melatah. Tapi jangan di heran kalau anak anak muda pun melatah zaman sekarang ni. Pantang dicuit , nanti mula lah , “eh, ba** kau sepak terajang berenang” haha. Tu kira melatah jugak ke? Hmm.. boleh lah kira melatah jugak lah . layan~

Tapi kalau macam Red ni, tak ada nya nak sebut sebut macam tu sume bagai. Apa barang. Red Cuma melatah yang baik baik aje. “eh kau cantik” , “ eh kau comel”  , “eh kau pandai” . haha. okay. tipu.

Actually biasa nya red Cuma sebut “ Allahuakhbar ” , “ Subahanallah " , “Astaghfirullah al azim” . Ha. Tak de lah tipu aje. Red jarang melatah fyi. Just kadang kadang bila terkejut ada lah jugak ter perasan tersebut nama nama Allah. Sebab dah ter biasa amalkan. Ah. Berapa banyak ter lah yang aku nak letak. Haha. XD

Wah. Panjang betul pendahuluan nya. Haha. cuba tengok tajuk balik. Kan entri nya dah lari daripada tajuk. Haha korang punya pasal lah ni. Haha XD

Okay. Back to the topic.

Actually yang aku nak tekan kan ialah siapa yang berada kat hati kita. Haha apa kena mengena dengan pendahuluan eik? Haha. (suka merepek)
Orait. Actually memang ada kena mengena , siapa yang berada kat hati kita, pasti kita ter -sebut kat melatah ni.
Sebab, yang selalu kita melatah ni kita tak perasan apa yang kita sebut. Kita Cuma sebut apa yang pasti kat dalam hati kita rite?



KehadiranNya dihatiku bagaikan cahaya.


Contoh nya someone tu sangat lah sayang mak dia. Bila tindak kan rifleksi ini berlaku ketika nak melatah, mesti kita automatic sebut apa yang terlintas saja. Like “ oh mak kau ” , perkataan mak tu , dia punya akar. Haha. see?
Kalau diorang sebut “oh ba** kau” maknanya menatang tu lah kat hati dia.
Kalau “Allahuakhbar” makna nya Allah lah yang berada di hati dia. Macam Red. Ai ceh ceh. Haha. (perasan + kembang)

Orait. So lepas ni , rajin rajin lah korang zahir kan menyebut nama nama Allah supaya sama sama kita di berkati. Dapat pahala oouh. Hehe.





Terima kasih sudi baca.




Sekian

.


10 comments:

KUREKURE COMEL said...

hehehe...mina slalu gk melatah...

selalunya keluar "owh mak kau terbang"

ntah pe2 kan...kihkihkih...

tp betul la ape red ckp tu..mkne nye dlm ati mina ade mak la ek...he3...

insyaallah mina akan cuba perbaiki...sebut ALLAH pulak lpas ni...tq red...

Red said...

hehe. cuma pengetahuan yang ingin di kongsi aje. :)

east said...

Gud one...=)...sy ada entry sal watch lagi la..visit visit ye..=)

Red said...

hehe. okay okay XD

misS FEeza macho ! said...

kalau saye ta melatah .tapi tangan laju je "ter" pang kat orang yg tekejot an uh .so cmne ? dalam hati ade ape nie ? =.=]?

Red said...

hahaha. aura pendekar dalam badan tu. wakaka XD

misS FEeza macho ! said...

banyak lah aura .bg kat hang sebijik kang grr :warghh

Red said...

ha. tengok. aura pendekar dah datang ti kick my but. haha XD

Cik Sarah said...

hahaha.. mcm2 kuar kalo melatah..

Red said...

cik sarah : banyak fikir tu. hehe.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...