Saturday, June 06, 2015

Reply : Dua Tiga Buat Kanda

Assalamualaikum. 



Ini post buat dinda, amira kasran. Hope tak ada heart feeling and heart broken pada yang lain membaca post ni. Last month on 24th may, ada satu birthday mamat ni yang tak pernah dia sambut berkek lilin bagai. But guess what. Muncul sorang yang hadiah dari Allah, pemberian dan nikmat memiliki kecekalan dan pemikiran yang hebat untuk aku. Dan memberi aku peluang menyambut hari lahir yang pertama even umur dah cecah 20 an. I was taken it by surprise. Jeah sambutan tu simple. Tapi cuba bayangkan benda yang simple tapi tiba tiba dapat tanpa diduga tapi sebelum sebelum ni hanya memerhati orang lain dapat. Nak menitis air mata tapi diri ini lelaki. So. Keep cool. Mana ada nangis. Takde.. Takde.. Ehem.



Hebat. Hebat. Memang tak pernah aku duga ada gadis seperti ini yang akan dihadiahkan untuk aku. Pertemuan bukan bermula dari usha-uhsa sang buaya lelaki budiman. Mereka kata aku sombong. Tapi entah mcmana kitorang boleh tertarik pada satu sama lain. Bila hati dah terpatri. Mungkin itulah rasanya. Dulu yang kata hati mati kini disirami cinta hingga mekar mencengkam bumi. Jangan tanya bagaimana. Tapi kalau itu keperluan kita yang hanya Allah tahu maka akan memberilah Dia kepada kita. Cuma cepat atau lambat. Tak perlu dicari.



Dinda,



Memang kanda tak dapat nak elak dari percanggahan pendapat kita yang kadang kita ini terlepas dari penjagaan rapi dan mengakibat kan salah seorang dari kita mencetus api. Tapi itu masalah yang datang kerana kehidupan. Bukan semua benda kita nak, kita dapat. Kalau semua benda kita nak dan kita dapat right away, whats the point of living anyway right? Yup. Everythings come with reason and the reason is us to be strong. 



Berkali kanda kemalangan tak dapat dielak. Walau dah cuba berkali untuk berhati. Tapi tetap terjadi. Bukan mahu titisan air mata dinda. Tapi mungkin Allah mahu kecekalan dinda itu berganda untuk jadikan dinda lebih kuat untuk masa akan datang. But looks now, our bond. 



Youre wonderfull. You always know what i need. Dinda. Post ni mungkin agak lambat. Tapi semua ni jujur terbuku dari hati. 



Ikhlas,



Kanda



.



Tuesday, January 20, 2015

Welcome Back, Red.

Assalamualaikum.

Hello 2015

Aku tanya apa khabar? Aku tanya apa khabar semua? Gittew .  apa macam korang? Sihat? Lama betul aku menyepi kan? Well. Jangan tanyakan kenapa. Bloggers juga perlu rehat kan? ;) oh tak tak. Aku belum lagi jadi blogger pencen ye.



Aku rindukan korang sama macam Joe rindukan Malique. Yup. Serius. So, Harini kita relax – relax dulu. Esok lusa aku bawak topic berat sikit.




By the way, boleh tak aku nak tukar pakai pen name aku dari red jadi Elmo? 


.



Wednesday, August 21, 2013

Wordless Wednesday


Assalamualaikum.



Fly bird, fly.


Open your eyes. Gain your knowledge and fly. Like bird fly that high.



Sekian



.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...